Mindenmás

El fogunk férni? Keskeny utca, kétoldalú parkolás, és most már egy bicikliút is: ilyen lesz a Kígyó és a Kiss Menyhért utca Szegeden

Folyamatosan bővül Szeged belvárosában a kerékpárutak száma, így kedden megkezdték a Kígyó utcában a Belvárosi Cukrászda előtti szakaszon, valamint a Kiss Menyhért utcában is a kijelölt bicikliutak felfestését az úttestre. Mint kiderült, a parkolás is tilos jelenleg az utcák kerékpárút felőli oldalán, ám ez a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. szerint nem marad így, viszont a bicikliút miatt az amúgy is szűk utca még keskenyebb lesz ezek után.

Kedden megkezdték a kijelölt kerékpárút felfestését a Kígyó utca egyes szakaszán, valamint az ahhoz csatlakozó Kiss Menyhért utcában is. Károly olvasónk hívta fel a figyelmünket ezzel kapcsolatban arra, hogy a munkálatok megkezdésével lezárták a Kígyó utcának a Feketesas utca, és a Klauzál tér közötti szakaszát a parkoló autók elől, és így a Belvárosi Cukrászda előtti részen nem lehet az autót leállítani jelenleg. Károly fotókat is küldött a helyszínről, melyeken jól látszik, hogy a kihelyezett tábla szerint április 26-án, azaz ma nem lehet parkolni a Kígyó utca fent említett oldalán, de a Kiss Menyhért utca CIB Bank felőli oldalán is ugyanez a helyzet.

Rákérdeztünk a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.-nél, hogy ez a megoldás tartósan így marad-e, vagy csak a felfestési munkálatok idejére rendelték el a parkolási tiltást. Amint érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE (14:36): HOLNAP MÁR LEHET PARKOLNI A KÍGYÓ UTCÁBAN

A kérdéseinkre válaszolva a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. elmondta: “A Kiss Menyhért és a Kígyó utca a kerékpárosok számára mindkét irányban használható lesz. Ezért a gépjárművek menetirányával szemben ellenirányú kerékpársávot festenek föl. A felfestés egy nap alatt elkészül, utána az utca mindkét oldalán lehet majd parkolni ugyanúgy, mint eddig, vagyis a szaggatott vonallal elválasztott kerékpársáv átléphető a parkolóhelyek megközelítése vagy elhagyása céljából.”

FRISSÍTVE (17:38): KÉSZ LETT A FELFESTÉS

Kedden délután fél hatra már hűlt helye volt a munkásoknak, gyorsan felfestették az új kerékpárutat a Kígyó utcában. A helyszíen sétálgató olvasónk szerint már birtokba vették a bringások az új utat:

A SZÉCHENYI TÉR KELETI OLDALA IS KERÉKPÁROS UTAT KAPOTT

Februárban kijelölték a legújabb gyalogos-kerékpáros övezetet, ezúttal a Széchenyi tér keleti oldalán – írta a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged. A bíróságtól a nagypostáig futó széles járda egyirányú gyalog- és kerékpárút lett, vagyis, ide tilos autóval behajtani.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb