SportVideo365

“Óriási lehetőségek vannak előttünk” – világbajnoki címmérkőzésre készül a 12 meccs óta veretlen szegedi ökölvívó, exkluzív Szeged365 interjú Magyar Kingával

Április 29-én, a budakalászi sportcsarnokban lépett szorítóba a New School Promotion izgalmakban és pofonokban bővelkedő profi ökölvívó gáláján a szegedi Magyar Kinga, a Global Sport Event versenyzője, aki az összecsapást egyhangú pontozással megnyerte Paulina Cardona, kolumbiai ellenfele ellen, így a fiatal sportoló megszerezte profi pályafutása 12. sikerét. Ökölvívásról, az eddigi eredményekről és a jövőbeni célokról Kingával és edzőjével, Simon Zsolttal beszélgettünk.

KINGA A WBC RANGLISTÁJÁN A HARMADIK HELYEN ÁLL

Simon Zsolt, Kinga edzője, már lassan 10 éve, 17 éves kora óta foglalkozik a fiatal tehetséggel, akkor még amatőr bokszolóként, most pedig már a nagy cél, hogy Kinga év végén világbajnoki címmérkőzést vívjon. “Kinga a négy világszervezet ranglistáján mindenhol kiemelkedő helyen van. A WBC ranglistáján, ami a világ legnagyobb ökölvívó szervezete, a harmadik helyen áll, a világbajnoki kihívói státuszban” – mondta el Simon Zsolt.

A FIATAL TEHETSÉG MUNKA MELLETT, SZABADIDEJÉBEN EDZETT, KÉSZÜLT A MEGMÉRETTETÉSEKRE

Kinga hatalmas utat járt be, hogy a legjobbak közé kerülhessen. Mindig is fáradtságot nem ismerő kitartása és hihetetlen küzdővágya vitte előre: hosszú időn keresztül egy szegedi áruházban dolgozott és a munka mellett, szabadidejében edzett, készült a megmérettetésekre. Korábban több sportágban is kipróbálta magát, kézilabdázott, kosarazott és még néptáncolt is, mielőtt rátalált a bokszra és rögtön érezte, ez az ő sportja.

KINGA 12 MECCS ÓTA NEM TALÁLT LEGYŐZŐRE

A fiatal lány profi karrierútja nem indult egyszerűen, egyaránt megízlelte a sikert és a kudarcot is: öt mérkőzés mellett négy vereség, aztán egyik győzelem a másikat követte és jelenleg tizenkettő meccs óta nem talált legyőzőre. Múlt hét pénteken is a New School Promotion profi ökölvívó gálán Kinga eddigi karrierje legnehezebb meccsét magabiztosan behúzta. A győzelem pedig leírhatatlan érzés volt Kinga számára, ami nem kis motivációt jelent a fiatal ökölvívó további pályafutásában. “Kemény felkészülés előzte meg a meccset, a vártnak megfelelően a nyolc menet le is ment. Kemény ellenfelet kaptam, akiről előzetesen nem sok információt tudtam, de szerencsére nem tudott meglepni a szorítóban. Nagyon sok erőt adott a mérkőzés alatt az is, hogy hallottam a sorokból, a “hajrá Kinga” kiabálásokat” – idézte fel a pénteki gálát az ökölvívó.

“ÓRIÁSI LEHETŐSÉGEK VANNAK ELŐTTÜNK”

“Én azt gondolom, hogy most egy nagyon jó szériában vagyunk, hiszen folyamatosan tudjuk hozni az eredményeket, Kinga a legutóbbi meccseit mind TKO-val nyerte, ami kiemelkedő. Nagyon bizakodóak vagyunk, mert óriási lehetőségek vannak előttünk” – árulta el Simon Zsolt.

Operatőr és fotó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Dan Helmer
'Fel a tetejéhez' gomb