Sport

Szétcsapta a Csurgót a Pick Szeged: 13 gólos különbséggel arattak fölényes győzelmet

Nagyot küzdött a Pick Szeged a Csurgó otthonában, majd a 17-11-es félidő után magabiztosan, 33-20-ra nyertek az ellenfél otthonában. Mint a honlapjukon írják, a kékeknél négy hiányzó volt a Csurgói KK elleni bajnokin. Bánhidi Bence, Matej Gaber, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic sérülés miatt nem tudott pályára lépni, így 14 fő alkotta a keretüket. A PICK Akadémia játékosa, Radvánszki Zsolt került ismét be a csapatba.

Az is kiderült ugyanakkor, hogy a hazai oldalon is voltak hiányzók, a szegediek egykori kapusa, Tatai Péter sem játszott. A mérkőzésről azt írják, hogy Bogdan Radivojevics hetesével indult a meccs. Az 5. percig 1-0 volt a szegediek javára, Mikler Roli ziccert is védett, de támadásban ők sem remekeltek. Mario Sostaric góljainak köszönhetően a 9. percben 4-2-re vezettek.

HATGÓLOS KÜLÖNBSÉG LETT AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN

Mint tovább írják, amilyen gólszegényen indult a meccs, úgy felpörögtek az események, a 12. percben 6-6 lett az eredmény. A szegedieknél volt mindig az előny, de a hazaiak rendre egyenlíteni tudtak, így szoros volt az eredmény. A 21. percben 9-10 állt az eredményjelzőn. Két perc múlva már hárommal vezetett a Pick Szeged, Rosta Miklós és Alexander Blonz volt eredményes, 9-12. A kékek norvég szélsője rendesen elkapta a fonalat, ötödik gólja után már 15-10-re álltak nyerésre. Végül hat góllal vezettek a félidőben: 17-11.

NEM KELLETT IZGULNI A KÖVETKEZŐ 30 PERCBEN SEM

Bogdan Radivojevics két egymás után értékesített hetesével indult a második harminc perc, így tovább növelték a szegediek a vezetést: 11-19. Ezután lőttek egy parádés kínaiból szerzett gólt, amit a közel 15 fős szegedi tábor nagy tapssal jutalmazott. A 38. percben már tízzel vezettek, Bogi szórta a gólokat, így 12-22-nél időt is kért a CSKK. Kiváló volt a kékek védekezése, Mikler 10 perc alatt egyetlen gólt kapott. Tartották a magabiztos vezetést, a 45. percben Radivojevics már a 10. találatát jegyezte. Az 51. percben Mirko Alilovic hetest védett, ekkor kicsit közelebb kapaszkodott a Csurgó, de így is 27-18 volt a szegediek javára, nem kellett izgulni. A hajrában jött Radvánszki Zsolt, a vége fölényes, magabiztos 33-20-as győzelem lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb