Mindenmás

Napi pakk: napos, olykor záporos időt hoz Szegedre a Star Wars Day, avagy a Csillagok háborúja napja

Hatalmas esőre szerencsére nem kell számítani ma Szegeden, viszont a napos időszakok mellett olykor záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Ami még jobb hír számunkra, hogy akár 25 fok is lehet ma. A születésnaposok mellett egy kis érdekesség is jutott szerdára: most ünnepel minden Star Wars rajongó, hiszen ma van a Csillagok háborúja napja! Főzd le a jó forró kávét, indul a szerda, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mónika, Flórián, Amália, Amélia, Antónia, Florin és László nevű Szeged365 olvasónak!

ÉVFORDULÓK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Érdekességek is jutottak mára, hiszen most van a Star Wars Day, avagy a Csillagok háborúja napja. A Csillagok háborúja filmek rajongói ezen a napon fejezik ki tiszteletüket az alkotók felé, és ünneplik meg összetartozásukat. A filmben elhangzó “May the force be with you” (Az erő legyen veled) mondat eleje angolul nagyon hasonlóan hangzik, mint a “May the 4th”, ami május negyedikét jelent, így esett a választás erre a napra.

Mindezek mellett:

  • ma van Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja,
  • valamint Audrey Hepburn angol–holland származású Oscar-díjas színésznő születésnapja,
  • de ezen a napon látta meg a napvilágot Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó is.

NAPSÜTÉS, MAJD OLYKOR ZÁPOROK TARKÍTHATJÁK A NAPUNKAT

Szerdán a napos időszakok mellett több helyen számítani kell záporok, zivatarok előfordulására. Az előrejelzések szerint a délies szél is megélénkülhet, valamint a zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A 6-12 fokos kora reggelt 20-26 fokos délután követ majd Szegeden.

BEJELENTÉSSEL KÉSZÜL A MÓRA FERENC MÚZEUM

Újabb nemzetközi kiállításra készül a szegedi Móra Ferenc Múzeum: ismét egy olyan tárlatot mutatnak be, melynek gerince az Egyesült Államokból fog érkezni. A kiállítást június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján nyitják majd meg. A kiállítás témáját és részleteit május 4-én, szerdán 11 órakor jelentik be.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb