Közélet

Légitámadás érte Kárpátalját, a magyar határtól alig több mint 100 kilométerre csapódott be a rakéta

“Május harmadikán jött el az a nap, amikor Kárpátalját is rakétatámadás érte” – számol be a Kárpátalja.ma. Mint kiderült, helyi idő szerint este fél 8 előtt szólaltak meg a légvédelmi szirénák, nem sokkal később csapódott be a rakéta az egyik létesítménybe.

Infrastrukturális létesítményt ért légitámadás Kárpátalja egyik hegyvidéki járásban – közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA). A hatóság a helyszínen dolgozik, jelenleg tisztázzák, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok – jelentette Viktor Mikita kormányzó. Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint a volóci területen csapódott be egy rakéta, a magyar határtól alig több mint 100 kilométerre, a munkácsi járásban.

EDDIG SEM ZÁRTÁK KI, HOGY ELŐBB-UTÓBB KÁRPÁTALJÁT IS TALÁLAT ÉRI

Az Index szerint Kárpátalja kormányzója április 20-án úgy nyilatkozott: bár nincsenek katonai célpontok Kárpátalján, nem zárja ki, hogy az oroszok akár ezt a területet is lövetni kezdik rakétákkal előbb-utóbb. „Néhány hete az ukránok körében már nincs félelem, csak harag, düh és gyűlölet. Készek vagyunk akár Moszkváig is elmenni, csak hogy megöljük Putyint, aki nem érti meg, hogy a XXI. században már teljesen elfogadhatatlan a polgári célpontok szándékos támadása” – mondta az áprilisi interjúban.

NEM KÍMÉLTÉK SZEGED TESTVÉRVÁROSÁT, ODESSZÁT SEM

Az orosz hadsereg tett közzé felvételeket arról, amint Onyx szuperszonikus rakétákat lőnek ki Szeged testvérvárosára, Odesszára. Ez a fajta rakéta eredetileg tengeri célpontok elleni csapások végrehajtására lett kifejlesztve, az ukrajnai háborúban azonban leginkább a szárazföldön vetették be. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb