Mindenmás

Beragadt a sofőr, miközben kigyulladt a kisteherautó Szeged felé – a Rotary Club tagjai mentették ki a kora reggeli baleset sérültjét (videóval)

Felborult, majd kigyulladt egy autószállító kisteherautó az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kecskemét térségében, a 88-as kilométernél – írtuk meg még reggel a katasztrófavédelemre hivatkozva, most pedig kiderült, hogy a kisteherautó sofőrje hatalmas nagy veszélyben volt. Beragadt a járműbe, amely alól elkezdtek felcsapni a lángok. Hatalmas nagy szerencséje volt a sofőrnek, hiszen a Rotary Club Pannonhalma 2020 tagjai pont arra jártak, így segítettek neki kijutni a felborult kisteherautóból, így túlélte a szerencsétlen balesetet.

“Egy megdöbbentő videóra lettünk figyelmesek ma reggel a közösségi médiában, amelyen az látható, hogy bátor férfiak egy balesetnél segítenek, vélhetően megmentve ezzel a sofőr életét” – írta meg a gyorplusz.hu. Mint kiderült, a bátor hősök a Rotary Club Pannonhalma 2020 tagjai voltak, és éppen az M5-ösön történ balesetnél próbáltak segítséget nyújtani, amit videóra is vettek.

A KÖZLEKEDÉSI TÁBLA ELTORLASZOLTA A KIJÁRATOT A SOFŐR ELŐL

Az általuk közzétett videón egy baleset helyszíne látható, ahol egy kisteherautó az oldalára borulva fekszik, felette egy nagyméretű közlekedési táblával. Ezt a táblát próbálják elhajlítani annyira a segítők, hogy a balesetes autó ajtaja résnyire kinyílhasson, és a bajba jutott utas kimászhasson. Minden pillanatok alatt történt, a kocsi alól lángok csaptak fel, és hallani, ahogy „Go, go!” – írta a portál, majd hozzátették, hogy szerencsére a mentési akció sikeresen zárult, a fülkében rekedt férfi ki tudott mászni, a segítők is leugráltak a roncsról, majd egy porral oltó készülékkel közelítettek az lángok felé. A videó itt megszakadt, tehát ennyi, amelyet a kívülálló látott:

BÖJTE CSABÁHOZ INDULTAK, AMIKOR ÉSZREVETTÉK A BALESETET

A portál ezek után felkereste a mentésben résztvevő egyik tagot, Tálos Gergőt, aki elmondta, hogy az RC Pannonhalma 2020 tagjaival tizenegyen keltek útra Székelyudvarhelyre, hogy Böjte Csabával találkozzanak, mert adományokat vittek nekik. “Az M5-ös autópályán haladtunk, amikor Kecskemét és Szeged között észrevettünk egy balesetet: egy autószállító tréler rajta 4 személyautóval felborult. Mi értünk oda elsőként és tudtuk, hogy cselekednünk kell!” – kezdte Gergő, majd azzal folytatta, hogy sok mindent próbáltak, hiszen a román sofőr a fülkébe szorult, az idő pedig ellenük dolgozott. „Az ablakot is próbáltuk betörni, de semmi nem sikerült, így egyértelmű volt, hogy a közlekedési táblát kell annyira elhajlítani, hogy kinyithassuk az ajtót. Felmásztunk a roncsra, de lentről is segítettek” – emelte ki.

ELALUDHATOTT A SOFŐR

Ezek után azt is elárulta, hogy végül sikerült annyira elnyomniuk a táblát, hogy a sofőr ki tudott bújni megnyílt résen. Utána többen próbáltak oltani is, de az már nem sikerült, a tréler teljesen kiégett. A portál mindezek mellett azt is írja, hogy a sofőr nem beszélt magyarul, így angolul kommunikáltak vele Gergőék, amelyből kiderült, hogy elaludhatott a volánnál. Sokkos állapotban volt, ami nem csoda egy ilyen baleset és kimenekítés után. „Hálásak vagyunk, hogy segíthettünk, s hogy talán az utolsó pillanatokban sikerült megmenteni egy ember életét. Nem volt kérdés, hogy azonnal megállunk, leállítjuk a forgalmat és valamit kitalálunk. Vigyáznunk kellett persze magunkra is, de ebből is látszik, hogy Isten áldása itt van velünk” – zárta gondolatait Tálos Gergő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb