Közélet

Mihálik Edvin zajvédő falat kér a MÁV-tól a kecskésieknek és szentmihályiaknak az épülő vasút miatt

Zajlik a vasútépítési projekt Szegeden, ezért zajvédő falat kér Mihálik Edvin a kecskésieknek és szentmihályiaknak. Szeged zöld város programért felelős tanácsnoka a közösségi oldalán azt írta, a Szeged–Röszke, vagy tágabb értelemben a Szeged–Szabadka vasútvonal felújításával kapcsolatosan többször fordultak már hozzá aggodalommal a környékbeli lakók, ezért az ügyben levelet írt a vasúttársaságnak és a kivitelezőnek is.

A zöld város programért felelős tanácsnok szerint a környékbeli lakók azt a tájékoztatást kapták, hogy a kecskési szakaszon nem lesz zajvédő fal, mert az akadályozná a Czibula utcai átkelőhelyen a pálya beláthatóságát. Mihálik Edvin emellett kiemelte, léteznek már olyan modern zajvédelmi rendszerek, amik alacsonyan, a vágány mentén, a kerekek magasságában helyezkednek el, illetve a sínpályába építhetőek. “Így megoldható, hogy az átjáró biztonságos legyen és a kertvárost is megvédjük a zajtól. Azt akarjuk elérni, hogy használják nálunk is ezt a technológiát” – tette hozzá.

MÁJUSBAN 3 ÁTKELŐT IS LEZÁRNAK

A közeljövőben újabb három átkelőt zárnak le Szeged környékén. Az átépítési munkálatok miatt Szentmihálytelken a Harcos utcában lesz átjáró-lezárás, valamint Röszkén a József Attila utcában, illetve a Dugonyi úton – írja a V-Híd Zrt. közleményében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb