Mindenmás

Schmidt Mária szerint vissza kellene vezetni az általános hadkötelezettséget, aminek a nőkre is vonatkoznia kéne

Az orosz-ukrán helyzetről, a magyar választások eredményéről, és az ellenzéket irányító háttérhatalomról szóló cikket publikált a Pesti Srácokon Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum, és a XXI. Század Intézet főigazgatója, egyben az LMP-s Ungár Péter édesanyja.

A XXI. Század Intézet főigazgatója előbb a Fidesz-KDNP negyedik kétharmadát elemezte, majd rátért a háborúra, mint írja, szerinte a most zajló konfliktus az Egyesült Államok és Oroszország háborúja. Az USA feltett szándéka, hogy Európát is hadviselő féllé tegye, miközben az oroszokra kirótt nyugati szankciók elsődleges kárvallottja Európa – folytatja Schmidt Mária, aki szerint a szankciókkal Vlagyimir Putyin orosz elnököt akarják eltávolítani Oroszország éléről.

A XXI. Század Intézet főigazgatója szerint Magyarországon a kormánynak „folytatnia kell az egészségügy, az oktatás, és a honvédelem reformját”. Mint a Telex által szemlézett véleménycikk szerzője írja, újra be kellene vezetni az általános hadkötelezettséget, amelynek szerinte a nőkre és férfiakra is érvényesnek kell lenni. Mindezt Schmidt Mária egy nemzeti konzultációval döntené el.

Az írás végén a szerző leszögezi, „a kormánynak az a feladata, hogy megtegyen mindent, amit csak tud, a háború mielőbbi befejezéséért, a további eszkaláció elkerüléséért.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb