Kikapcs

Azt hitted Szegeden májusban csak a Borfeszt van? Tévedtél! Kelet – Magyarország legnagyobb IT őrülete újra SZEGEDEN!

Szegeden több okból is giga durranás lesz az idei Szeged Business IT: a komoly szakmai tartalom mellett brutális show keretein belül láthatjuk hol tart a technológia. Május 19-én ugorj be egy szimulátorba és versenyezz Báldi Gergő világbajnok e-sport autóversenyzővel, vagy szerepelj Magyarosi Csaba videóiban, aki egész végig ott lesz a SZeBIT-en. Ha pedig passzívan szeretnél szórakozni, akkor gyere és nézd meg, ahogyan Vadkerti Attila (magyar bajnok és kupagyőztes kézisünk) összeméri tudását egy robottal! Kiderül, ki tud többet Zubai Szabiról!

MÚLT, JELEN, JÖVŐ

A technológia az egyik leggyorsabban fejlődő infrastruktúra napjainkban. Ha mai szemmel visszagondolok arra, hogy gyerekként értetlenkedve néztem, hogyan működhet egy telefon gombok nélkül, 15 év múlva, napjainkban a karóránkkal telefonálunk, képtelenség belegondolni, hogy a következő évtizedben mennyi izgalmas újítás vár ránk. Szerencsére nem kell csupán a saját fantáziánkra hagyatkozni, a SzeBIT előadói segítenek.

SZÍNVONALAS ELŐADÓK, SZÍNVONALAS RENDEZVÉNY

Május 19-én egésznapos program-sorozattal várnak minket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Olyan világhírű márkákkal találkozhatunk, mint Samsung, Fujitsu, HP, Dell, Asus, vagy éppen a Netlife Robotics. Az idei esemény tematikáját a szervező PC Trade Systems 20. születésnapja ihlette, ami három extra ponton jelenik majd meg:

  • az épület előtt egy utramodern EQS Merci, és mellette közvetlenül egy Old timer Merci fog állni,
  • a gamer cornerben nem csak a világ mostani legmenőbb technikája lesz kipróbálható (Dell, Asus, HP élenjáró modern cuccai, és a M1RA autóverseny szimulátorok), hanem Commodore 64-en is lehet majd játszani,
  • sőt, felidézhetjük a gyerekkorunkat és az informatika történelmet olyan gépek segítségével, amikről sokan azt se tudják, hogy micsoda!  

A felsorolt márkák és extrák képviselői mellett tiszteletét teszi a több mint 365.000 YouTube-követővel rendelkező Magyarósi Csaba is, aki Magyarország egyik legnagyobb tech-csatornájának a tulajdonosa, valamint egy másik youtuber, Nasz Dani is. Daninak közel 500.000 követője van, és Ő kifejezetten gamer-dolgokkal foglalkozik, aki az eseményen forgatni, és játszani is fog, sőt, ki lehet majd hívni egy játékra!

Az előadások mellett érdekes workshopokon is részt vehetünk, amik szintén ingyenesek, de a korlátozott létszám miatt érdemes előre regisztrálni.

PICK SZEGED VS ROBOT

Az utolsó, 2020-ban megrendezett SzeBIT-en került bemutatásra Pepper, a beszélő robot, akit a PICK Szeged két kiváló játékosa, Bodó Richárd és Rosta Miklós faggatott. Pepper töretlen hírnévnek örvend azóta is, Szeged szívébe zárta! Május 19-én Vadkerti Attila csap össze egy robottal, de nem labdákat dobnak kapura (abban “Körte a király”), hanem egy bizonyos kérdés alapján mérik össze tudásukat: Ki tud többet Zubai Szabiról?

További kedvcsinálóként kukkants bele a tavalyi PICK SZEGED VS ROBOT show-ba:

„A SZEBIT MINDENKIÉ!”

A szervezők kiemelték, hogy „a SzeBIT mindenkié”, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság tájékoztatására egy edukatív misszió keretein belül, azonban a rendezvény elsődleges célcsoportja a vállalkozások, hiszen nekik szeretnének megoldásokat kínálni. A rendezvény nyelvezetét igyekeztek éppen ezért hétköznapivá tenni mind az előadók, mind a kiállítók, mind a workshopok tekintetében. Tehát a brutál jó játékokon kívül külön érdemes a cégvezetőknek is szemügyre venni a Szeged Business IT-t, mert itt nem csak intuíciót kapsz, hanem elsőkézből díjmentesen tudnak Neked segíteni, megválaszolni a kérdéseidet.

DIGITÁLIS FESTÉS, EGYEDI, NONFIGURATÍV WIRELESS VIDEÓFAL MEGOLDÁSOK, ÉS A JÖVŐ NYOMTATÓJA

A szervezők sem bízzák a véletlenre az eseményt, hiszen olyan eszközökkel is megismerkedhetünk a SzeBIT-en, mint:

  • a jövő nyomtatója, amely hő nélküli technológiával nyomtat,
  • Pepper robotot mellett most velünk lesz Léna is, a digitális asszisztens,
  • a Latitude termékcsaláddal, amely a világ legbiztonságosabb és legintelligensebb notebook családja,
  • a Flipen a digitális festés élményével,
  • de akár találkozhatunk egyedi, nonfiguratív wireless videófal megoldásokkal is.

Mindezek mellett azt is meg kell említenünk, hogy mindent, ami a rendezvényen kint lesz akár le is tesztelhetsz, kipróbálhatsz, tehát mindennel 100 százalékig biztosra mehetsz. Használd ki az alkalmat! ;)

A SzeBIT idén is ingyenesen látogatható, az esemény pontos menetrendjét az alábbi linken eléritek!

Sasold meg a korábbi évek legszebb pillanatait:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb