Szegedi Arcok

Nagy Péter súlyemelő és Sárközi Róbert MMA legenda szerzett boldog perceket a szegedi fogyatékkal élő gyermekeknek

“Nyiss ajtót a világra!” címmel tartott tábort, egyben sportnapot a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye és az Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye (FONI) csütörtökön Szegeden, a Kálvária téren. A rendezvény olyan közismert szegediek segítségével inspirálta a fogyatékkal élő szegedi fiatalokat,

  • mint Nagy Péter súlyemelő,
  • Sárközi Róbert muay thai és MMA bajnok,
  • Lehoczky Csaba thai box tréner,
  • és a “Kiemelt példamutatásért az életben” díjas Antoni Dusán.

Mint Major Szilvia szervezőtől, egyben gyógypedagógiai asszissztenstől megtudtuk, a sportnap a Tesco ” Ön választ mi segítünk” programon keresztül valósult meg, melynek nagykövete Nagy Péter súlyemelőklasszis. Megkeresésünkre Szilvia elmondta, a rendezvény azért rendkívül fontos, mert egyszerre több intézmény gondozottjait is egyszerre tudják lelkesíteni, akiknek nagy erőt adnak a példaképeikkel eltöltött közös órák.

A szervező elmondta, a közismert sportolók mellett önkéntes munkájukkal hatalmas segítségükre voltak az SzC Móravárosi Szakképző Iskola diákjai és két pedagógusuk, Krämmer Erika és kolléganője, valamint a Szegedi SzC Vedres István Technikum két diákja és az SZTE JGYPK testnevelés szakos hallgatói és tanáruk. A programhoz külföldi egyetemisták szolgáltatták a zenei aláfestést.

A következő hasonló eseményük május 25-én lesz, Kihívás Napja címmel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb