Szegedi Arcok

Szegedről, szegediek egymás közt: városunkhoz fűződő történeteket osztottak meg a Mosoly séta résztvevői – exkluzív interjú Kecse – Nagy Sándor főszervezővel

Május 8-án, vasárnap már negyedik alkalommal került sor Szegeden Jane Sétájára, ahol a résztvevők egy órás könnyed séta keretében jobban megismerhették Szeged csodás belvárosát. A Mosoly Projekt szervezésében létrejött program különlegességét az adta, hogy nem egy idegenvezető mesélt a városról, hanem az egybegyűltek osztották meg egymással történeteiket, ismereteiket. A kezdeményezésről és a vasárnapi sétáról Kecse – Nagy Sándor főszervezővel beszélgettünk.

EGY VILÁGMÉRETŰ KEZDEMÉNYEZÉS RÉSZEKÉNT VALÓSULT MEG A MOSOLY SÉTA SZEGEDEN

Május 6. és 8. között a világ 493 városában, 69 országában, 6 kontinensen gyűltek össze az emberek, hogy együtt felfedezzék, megbeszéljék és ünnepeljék lakókörnyezetüket. A világméretű séta Jane Jacobs (1916-2006) író, urbanista és aktivista után kapta nevét. Ahogy Kecse – Nagy Sándor elmondta, a program vasárnap 4 órakor vette kezdetét és szenzációsan jó hangulatban telt a séta, amelyen körülbelül 50-en vettek részt Szegeden. A kezdeményezés részeként a Mosoly Projekt csapata a vidámság, a mosoly szimbólumaként egy-egy sárga lufival örvendeztette meg a résztvevőket. A séta a Dugonics téri szökőkúttól indult, majd a Dóm téren, Tisza parton és Móra Ferenc Múzeumon keresztül érkeztek meg a sétálók a Városházához.

A SÉTA RÉSZTVEVŐI VÉGIGJÁRTÁK ÉS SZTORIZTÁK SZEGED BELVÁROSÁNAK NEVEZETESSÉGEIT

A program során olyan történeteket elevenítettek fel a szegediek, mint, hogy ki hol lakott, hova járt udvarolni, mit tud az adott épületről, de a résztvevők sztoriztak a Dómról, a Dóm térről, a zenélő óráról, – ami a sétálók szerint sokkal szebb és látványosabb, mint a prágai Orloj, a prágai városháza tornyánál található óramű -, de a társaság kiment a Tisza partra is, ahol megemlékeztek az Aranycsapatról. Ezután a Móra Ferenc Múzeum előtt beszélgettek egy jót, szóba került a Lapos és a Szegedi Vár története is, míg végül a séta a Városházánál fejeződött be.

Fotók forrása: Mosoly Projekt Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: connetix
'Fel a tetejéhez' gomb