KikapcsVideo365

Csütörtökön megérkeznek a Szegedi Borfesztivál első kiállítói – az előkészületekről Rácz Attila, főszervezővel beszélgettünk

Mintegy 150 borászat, valamint 130-150 kézműves és kereskedő képviselteti magát a pénteken, május 13-án induló 26. Szegedi Borfesztiválon, amelynek előkészületei már jól láthatóak a belvárosban, hiszen napról napra megfigyelhettük, hogy egyre több faházikó foglalja el helyét a Széchenyi, a Klauzál és a Dugonics téren. Az előkészületek már a finishben vannak és lassan nem marad más, minthogy egy jó pohár borral kiüljünk a Széchenyi térre, a platánfák hűsítő árnyékába. Arról, hol tartanak a munkafolyamatok, Rácz Attilával, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. 

1000 NÉGYZETMÉTERNYI FAHÁZ ÉS 250 NÉGYZETMÉTERNYI SÁTOR ÉPÜLT FEL A BELVÁROSBAN

Mint megtudtuk, a Szegedi Borfesztivál előkészítése már három hónapja gőzerővel zajlik a háttérben, nekünk, szegedieknek azonban április végén lett kézzel fogható, amikor is megkezdődött a faházak építése. Az ország legnagyobb borfesztiváljának kialakítása töb hetet vesz igénybe: közel 1000 négyzetméternyi faház és körülbelül 250 négyzetméternyi sátor épül fel mintegy három hét alatt. Most, négy nappal a Szegedi Borfesztivál indulása előtt, szinte már minden sátor és pavilon áll. Ami még hátra van, hogy ezek mindegyikébe be kell vezetni az áramot, jelenleg ezek a munkálatok zajlanak, illetve azokba a bódékba, ahol majd vendéglátás zajlik, a víz bevezetésén dolgoznak a szakemberek – mondta el kérdésünkre Rácz Attila, majd hozzátette, ezekkel a munkálatokkal szerdára végezni is fognak, hiszen az első kiállítók csütörtökön már meg is érkeznek.

A SZÍNPADOK A MUNKÁLATOK LEGVÉGÉN FOGLALJÁK EL HELYÜKET

Rácz Attila elmondta, a színpadok majd a munkálatok legvégén kerülnek felállításra, azért is, mert amíg nincsenek felépítve egyszerűbb a közlekedés és a behajtás az előkészületekhez, könnyebben be tudnak hajtani a szakemberek és a kiállítók is teherautóikkal. A régi borfesztiválos hagyományok szerint a Posta és a Bíróság felőli keresztátjárónál foglal majd helyet a két színpad a Széchenyi tér közepén, a fő soron, illetve a Dugonics téri, majd a harmadik Széchenyi téri színpad is a Városháza előtti szökőkútnál hamarosan felállításra kerül. A Klauzál téren a korábbi években szintén volt egy színpad felállítva, idén azonban nem lesz, ezt a szakaszt most a kézműves kereskedők veszik majd birtokba.

A SZEGED NAPJA ÜNNEPSÉGSOROZAT MÁSODIK HÉTVÉGÉJÉN CSATLAKOZIK BE A PROGRAMOKBA A DÓM TÉR ÉS STARTOL EL A HÍDIVÁSÁR

Rácz Attila abba is beavatott bennünket, hogy a Dóm téri színpad később fog felépülni, mert ez a helyszín, a Szeged Napja Ünnepségsorozat második hétvégéjén csatlakozik majd be a programokba május 20-22-e között. Ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap startol el a Szegedi Hídivásár is, ahol körülbelül 100-as nagyságrendben érkeznek még pluszba kereskedők, és kínálják portékájukat majd a kilátogatóknak.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb