Mindenmás

Fekete párduc? Felejtsd el, ismét Szegeden rohangál a kedvenc kecskénk!

Fekete párduc? Felejtsd el, Szegeden mostanában a szabadon bóklászó kecske a trendi. Kereken 20 napja egy Makkosházát, a Csongrádi sugárutat, a Retek utcát, a Baktói kiskerteket, majd a Sándorfalvi utat is megjárt kecske tartotta lázban a Szeged365 olvasóit, most egy első ránézésre nagyon hasonló (vagy ugyanaz) a patás a Csaba utcában rohangál, Felsővároson.

Az első észlelést délután 1 előtt kaptuk. “Valami elszabadult kecskét láttam a Tiszavirág uszoda és a OMW benzinkút között. Tudtok erről valamit?” – írta Albert nevű olvasónk, fél órával később Timi a Monkey utcájában látta a jó bőrben lévő állatkát. Délután 3 körül az egyik szegedi Facebook csoportba már fotó is felkerült róla, Anna azt írta, hogy a Csaba utcában “rohangált” a jószág.

Így nézett ki a múltkori:

…és így a mostani:

Szerintünk a kettő ugyanaz.

Reméljük, a gazdi ismét érte fog menni, illetve azt is, hogy senki sem üti el a patást. Bár az Index három éve arról cikkezett, hogy Hetényben egy kecske “terrorizálta” a buszmegállóban várakozó honpolgárokat, sőt, volt olyan portál, aki egyenesen “horrorkecskének” nevezte el az állatot, nem hinnénk, hogy a Szegeden bóklászó rokona különösebben veszélyes lenne. Arra viszont nem árt vigyázni, hogy nehogy valaki elgázolja, sem a kecskének, sem a kocsi lökhárítójának nem tenne jót az ilyesmi. Szóval, óvatosan Felsővároson, a gazdinak pedig ezúton is üzenjük, hogy ideje hazaterelgetnie kis(?)kedvencét.

Ha már témánál vagyunk, Szeged a halászleve és a festői szépségű belvárosa mellett szabadelvű háziállatairól is ismert, íme néhány gyöngyszem a közelmúltból:

Fotó: Anna, Szegeden Láttam (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb