Mindenmás

Borfeszt365: narancssárga riasztást adott ki az OMSZ Szegedre, indul a Borfesztivál – lát valaki összefüggést?

Szinte már tradíció, hogy megázunk a Szegedi Borfesztivál első napján. Három év után visszatér a kedvenc gasztro-őrületünk, a dátum péntek 13., az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig annak rendje és módja szerint már ki is adta a narancssárga riasztást Csongrád-Csanád megyére.

Megnyugodtunk, tényleg nem álmodunk, tényleg indul a Borfeszt.

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint péntekre valamennyi megyére figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt. Négy megyében narancssárga figyelmeztetés van érvényben, ahol heves zivatarok kialakulására lehet számítani.

A szóban forgó megyék:

  • Csongrád-Csanád,
  • Békés,
  • Hajdú-Bihar,
  • Jász-Nagykun-Szolnok.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írja, napközben több helyen lehet zivatar, délután a keleti, délkeleti megyékben heves zivatarok kialakulására is kedvezőek a feltételek. Az esti, késő esti órákra jelentősebben csökken a csapadékhajlam, szóval, ha minden jól megy, este már zuhé-mentesen borozhatunk a Széchenyi téren.

A zivatarokat viharos széllökés (általában 60-90 kilométer per órás), jégeső (keleten akár 2 centiméter fölött), lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (10-20 milliméter) kísérheti.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb