Közélet

Ez gyors volt: reagált Brüsszel, nem állnak el az olajembargótól

Az EU azt fontolgatja, hogy elnapolja a döntést az orosz olajról, mivel Magyarország egyelőre megtorpedózza a tervezett új szankciók legfontosabb részét – írtuk meg pénteken dél környékén, majd nem sokkal ezelőtt reagált Brüsszel: kitartanak az olajembargó terve mellett.

A Politico írta meg pénteken reggel, hogy információik szerint az EU azt fontolgatja, hogy félreteszik a végleges döntést az orosz olaj kapcsán, mivel Magyarország eddig még nem adta be a derekát. A HVG azt írta, hogy a tervek szerint Orbánt úgy kerülnék meg, hogy csak a csomag többi részét engednék csak át.

BRÜSSZEL NEM ENGED: MARAD AZ OLAJEMBARGÓ

Kitart az olajembargó terve mellett Brüsszel – jött is a hivatalos válasz a felvetésekre, amit az M1-nek erősített meg hivatalosan is az Európai Bizottság szóvivője. Az M1 aktuális csatorna híradója felidézte, hogy péntek reggel a Politico című brüsszeli lap írt arról, hogy a lehetséges magyar vétó miatt kivehetik a hatodik szankciós csomagból az olajembargó ügyét. Az M1-nek küldött hivatalos válasz szerint azonban kitartanak az olajembargó terve mellett.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb