Mindenmás

Napi pakk: megázunk vagy megsülünk? 30 fokkal és záporokkal indul a XXVI. Szegedi Borfesztivál

Végre itt a péntek és hamarosan kitör a hétvége! Méghozzá nem is akármilyen, ugyanis két év kihagyás után a mai napon végre elstartol a Szegedi Borfesztivál! Vegyél egy nagy lendületet, tudd le gyorsan a munkát és igyál egy jó pohár bort a Széchenyi téren!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Szervác, Imola, Gerda, Fatime, Róbert és Gellért nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 39 éves Görbicz Anita (Görbe) kézilabdázó, akit 2005-ben a világ legjobb női kézilabda-játékosának választottak.
  • 111 éve, 1911. május 13-án színházunkban hangzott el először Bartók Béla Négy régi magyar népdal című első kórusra írt népdalfeldolgozása, melyet szerzője a Szegedi Dalárda, zenei együttes részére komponált.
  • 72 éve, 1950 – ben először rendeztek Forma 1-es versenyt.
Fotó: fotura.blog.hu

MOZGALMASNAK ÍGÉRKEZIK A PÉNTEK: ZÁPOROSAN, ZIVATAROSAN ÉS 30 FOKBAN STARTOLHAT A SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Mozgalmas lehet a péntekünk, hiszen amellett, hogy elstartol a Szegedi Borfesztivál még az időjárás is tartogathat némi meglepetéseket. Az előrejelzések szerint egy hidegfront hatására több helyen is előfordulhatnak záporok, zivatarok, de néhol heves zivatarok is kialakulhatnak jégesővel, viharos széllel. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, erős lehet.

BLUES, FOLK, KIZÁRÓLAG ÜVEGPOHÁR, BORVERSENY ÉS 150 HAZAI PINCÉSZET – MÉG TÖBB RÉSZLET A MAI NAPON STARTOLÓ SZEGEDI BORFESZTIVÁLRÓL

Két év kényszerű szünet után ismét borfesztivált rendeznek Szegeden, az ország legnagyobb borászati seregszemléjén mától 10 napon át csaknem százötven hazai pincészet kínálatát lehet megkóstolni.

KÜLFÖLDI LEMEZLOVASSAL ROBBANT A SZEN

Egy kis pihenő után idén visszatér a Szegedi Egyetemi Napok a Hattyas sorra. A szervezők által, hétfőn kiküldött sajtóközlemény szerint ByeAlex, a Follow The Flow és még számos zenekari produkció mellett sztár Dj-k, és egy világszerte ismert, a toplistákat vezető külföldi lemezlovas, azaz Topic is fellép az idei SZEN-en.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb