KikapcsVideo365

Borfeszt365 Aftermovie: fergeteges hangulat, biobor, torma pálinka és harmonikás Géza bácsi, semmi sem hiányzott a Széchenyi térről!

Fergeteges hangulat, gyöngyöző borok és hatalmas jókedvű, felszabadult tömeg. A 26. Szegedi Borfesztivál első napján megtelt élettel a Széchenyi, Klauzál és Dugonics tér, 150 borász, kézművesek és vendéglátósok hada várta a kikapcsolódni vágyókat délután öt órától egészen majdnem éjfélig.

Borfeszt365 – szigorúan egy pohárkával, szigorúan a Szeged365-tel! Programok, arcok, élmények, élő tudósítások, videók, nyeremények és 10 nap féktelen pörgés a világ legszeretnivalóbb városában, Veletek, a Szeged365 virtuális családtagjaival!

PILLANATOK ALATT BELAKTÁK A SZEGEDIEK A SZÉCHENYI TERET

El sem hittük, hogy mennyien látogattak ki a Széchenyi térre péntek délután. Már a Borfesztivált megnyitó felvonulást óriási tömeg kísérte a Dugonics térről egészen a Széchenyi térig, s az este folyamán csak még többen lettünk. Valószínű, nem lehetett okuk panaszra a borászoknak sem, hiszen fogyott is a finom nedű rendesen, valamennyi faházikó előtt hosszú sorok kígyóztak.

ÓRIÁSI KÍNÁLATTAL ÉRKEZTEK A BORÁSZOK

Itt mindenki megtalálhatta a kedvére valót, az aranyló és vörösen izzó borok között. Újdonságok is hódítottak a kínálatban, a termelők készültek például bioborral, sőt torma pálinkával is. A színpadok előtt még be sem sötétedett, de már ropták a táncot a szegediek, a Széchenyi tér füves részein körbe piknikező társaságok iszogattak, miközben a Borfesztivál legendás arca, a harmonikás Géza bácsi elhúzta a nótájukat.

MA FOLYTATÓDIK TOVÁBB AZ ŐRÜLET

Jó volt a szegedieket így együtt látni, vidáman és felszabadultan, ahogy régi ismerősök egymásra találtak a Borfesztivál forgatagában, énekeltek, nevettek, s amikor éjfél előtt nem sokkal a zene elhallgatott, csak lassan indult meg a tömeg. Szerencsére, ez még csak az első nap volt, ma gyűjthetjük tovább a boros élményeket a Széchenyi tér platánfái alat.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Zombori József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb