Mindenmás

Napi pakk: parádés Borfeszt-időjárás, 31 (!) fokkal és egy kis Green Day – jel

A szegedi Borfesztivál harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán…Ha még nem tettétek, feltétlenül látogassatok ki a Széchenyi téri sokadalomba, ahol ugyan veréb-zenészek nem várnak, de 150 borász és kézműves igen. Nem is beszélve az egyszerre több helyszínen is zajló, nyüzsgő koncertekről, bulikról. Épp ránk is fért már, hiszen immáron 3 éve vártunk erre az eseménysorozatra. Kapaszkodj a kávésbögrédbe, aztán a borospoharadba – de tudod, szigorúan csak egy pohárkával! – és kezdd a napot velünk, a Szeged365 Napi Pakk olvasásával!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

minden kedves Szonjának, Zsófiának, Jánosnak és Izidornak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Család nemzetközi napja, melyet az ENSZ kezdeményezésére vezettek be 1994-ben ezen a napon. Nem mellesleg az Állat- és Növényszeretet Napja is május 15-e Magyarországon, és amely a Fővárosi Állat- és Növénykert jóvoltából indult el.
  • Május 15-e a szlovákiai magyarok emléknapja is egyúttal. 1942-ben a szlovák parlament utólagosan jóváhagyta a zsidók deportálását; az egyetlen ellenszavazatot a Magyar Párt képviselője, Esterházy János adta le.
  • 1900. május 15-én indult a Szegedi Friss Ujság, s közel fél századig, 1944-ig volt jelen a helyi sajtópiacon.
  • 1951-ben ezen a napon Magyarországon létrehozzák az Állami Egyházügyi Hivatalt.
  • 1994-ben ezen a napon is zajlott a monacói nagydíj, mégpedig Monte Carloban és amelynek győztese: Michael Schumacher lett Németországból (Benetton Ford).
  • 2009-ben ezen a napon adta ki a Green Day a 21st Century Breakdown című nagylemezét.

AZ IDŐJÁRÁS TOVÁBBRA IS RAGYOGÓ, NEM KELL ATTÓL TARTANOD, HOGY ELKAP A ZUHÉ EGY KELLEMES SÉTA VAGY ÉPP A BORKÓSTOLÁS KÖZBEN

A szombati napsütéses, néhol gyengén felhős nyáriasan meleg idő után a vasárnap friss reggelt hoz, hűsítő 8-11 fok körüli hőmérsékletekkel. Sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. 

A hűs reggelt követően délután 25 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Vigyázz, mert az UV-B sugárzás erősebb, mint gondolnád, így a naptejet semmmiképp se felejtsd otthon, ha a szabadba készülsz. Érdemes kihasználni a hétvégi jó időt, mert keddre már hidegfront várható.

https://szeged365.hu/2022/05/14/vasarnap-is-kedvez-az-idojaras-a-borfesztnek-szegeden/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb