Kikapcs

Boszorkánysziget, kincsesláda és az elszökött puli – ezekkel robbantott Szegeden a CityRoom fejlesztői csapata, akik megnyerték az MVM Edison idei startup versenyét

Boszorkánysziget, kincsesláda és az elszökött puli – ezekkel robbantott Szegeden a CityRoom fejlesztői csapata, amelyek valójában olyan izgalmas telefonos kalandjátékok, amik kimozdítják az embereket a szabadba. Mint kiderült, a fejlesztő srácok a több városban is megtalálható játékokkal, és a frappáns ötlettel jelentkeztek a MVM Edison versenyére is, ahol a 186 jelentkező közül sikerült elnyerniük az első helyezést.

A CityRoom-os srácok a kedden kiküldött sajtóközleményükben azt írják, hogy a játék egy izgalmas programot kínál mindenkinek a városban, ami keretein belül be is járhatjuk a nevezetességeket és játszhatunk is egyszerre. A játék úgy kalauzolja a csapatokat a látványosságokat érintve, hogy közben különböző kihívások elé állítja őket, amelyeket közösen kell megoldaniuk.
A fejlesztő fiúk célja ezzel az volt, hogy az embereknek egy új formában mutathassák meg az adott települést, és végre elfelejthessék az unalmas városnézéseket ezzel a digitalizált turizmussal.

HÁROM FIATAL WEBFEJLESZTŐ OKOSKODTA KI A JÁTÉKOT

A sajtóközleményben továbbá arról is írnak, hogy a CityRoomot 2021 év elején fejlesztették ki, és elsőként Kecskeméten indultak el. Kiemelték: nagyon hamar jöttek is az első játékosok, akiktől abszolút pozitív visszajelzéseket kaptak. Ez tovább motiválta őket, így elkészítették a következő játékokat Szentkirályra és Szegedre is. Ezt követően Debrecent vették irányba, most pedig Budapest következik. A közlemény szerint bő 1 év alatt több, mint 1.200 játékossal és 240 csapattal büszkélkedhetnek már. A CityRoomot a Lioner Digitális Ügynökség fejlesztette, amelyet 3 fiatal webfejlesztő alkot, név szerint: Ádám Kristóf, Farkas Péter és Köblös Kristóf. Amellett, hogy egyedi weboldalak készítésével foglalkoznak, belevágtak valami teljesen újba és ekkor született meg a mára díjnyertes CityRoom nevű webalkalmazás. Szegeden 3 játékra vállalkozhatnak a kalandra vágyók: két hasonló játék van a belvárosban, amelyből 1 kifejezetten gyerekek számára készült, illetve van egy másik is, ahol csak és kizárólag női szobrokkal találkozhatnak az emberek.

TAROLTAK AZ MVM VERSENYÉN

“2022-ben jelentkeztünk az MVM által kihirdetett MVM Edison versenyre. Idén 186 csapat jelentkezett, akik közül óriási meglepetésre, de sikerült elérnünk az 1. helyezést! Számunkra ez hihetetlen megtisztelő és olyan motivációval töltött el bennünket, amelynek köszönhetően már úgy érezzük, hogy határ a csillagos ég” – írja a kiküldött közleményben. A srácok hozzátették, hogy a verseny egyébként egy intenzív felkészítővel járt, ahol az MVM különböző munkatársaival és a számukra kijelölt Mentorukkal beszélhették át a projektet, vagyis a CityRoomot. Mint írják, hálásak nekik, hiszen nagyon sokat tanulhattak tőlük is, az elnyert nyeremény és 1. helyezés pedig “csak” hab a tortán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb