Közélet

Bicajjal Szegedtől Makóig: Lázár János összekötné a megye kerékpárútjait

Csongrád-Csanád megyében érdemes lenne összekötni a meglévő kerékpárutakat, így egy komplex hálózat alakulhatna ki – fogalmazott Lázár János miniszter a Rádió7 kérdésére. Az országgyűlési képviselő kiemelte, jelenleg a hódmezővásárhelyi-makói térség településeit járja azért, hogy a testületekkel a fejlesztési elképzeléseikről egyeztessen.

Lázár János szerint a találkozók során mindig felmerül a kerékpárutak kérdése is. Mint mondta, kettős célt szolgálhatnak ezek az utak:

  • elsősorban segítik, hogy az ott élők biztonságosabban jussanak el egyik helyről a másikra,
  • másrészt élénkítik a kerékpáros turizmust, ami most egyre népszerűbb.

SZEGEDRŐL EGÉSZEN MAKÓIG LEHETNE TEKERNI

Lázár János azt is elárulta, hogy a kiszombori képviselők azt kérték tőle, hogy a régi 43-as főút mentén épüljön meg a kerékpárút hiányzó szakasza, ami Klárafalvától Kiszomborig tartana. Ha ez teljesül, akkor Szegedről egészen Makóig lehetne tekerni. A politikus kifejtette: szóba került még Királyhegyest Makóval összekötő kerékpárút építése is, ami azt is jelenti – hiszen a másik oldalról már el is indult a fejlesztés – hogy a Maros-parti várostól Mezőhegyesig lenne egy védett út. Emellett tervezés alatt van még a Hódmezővásárhely-Makó közötti kerékpárút is.

LÁZÁR JÁNOS LESZ FELELŐS A BUDAPESTI FEJLESZTÉSEKÉRT

“A Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd” – erősítette meg az RTL Híradónak a Telex hétfői információját a Miniszterelnökség. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb