MindenmásNem kategorizált

Egy egész bandára csapott le a szegedi rendőrség – autókat törtek fel az egész ország területén

Gépjárműveket tört fel az ország több városában hat Nógrád megyei férfi, a szegedi rendőrök fogták el őket – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írják, a banda tagjai 2021. novembere óta országszerte törtek fel gépjárműveket – többek között Csongrád-Csanád megyében is – , melyekből készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb használati eszközöket loptak el, több millió forint értékben.

A közlemény szerint a felderítő munka eredményeként – az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálása mellett – a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a csoportot és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával, valamint a Pest, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve 2022. május 16-án hajnalban hat helyszínen, a Nógrád megyei Bujákon és Héhalmon, összehangolt akció keretében elfogták az elkövetőket.

A SZEGEDI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON ÁLLÍTOTTÁK ELŐ A HAT BANDATAGOT

A rendőrség hozzátette, hogy a jelenleg 10 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra, közülük hármat őrizetbe vettek, három társuk pedig szabadlábon védekezhet. A megtartott kutatások során a rendőrök készpénzt, gépjárműveket és mobiltelefonokat is lefoglaltak. Ellenük bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb