Mindenmás

Napi pakk: 22 fok, napsütés, Borfeszt – kell még több?

Szerencsére szerdára már elhagy bennünket ez a fránya keddi esős időjárás, így ma már napsütésben élvezhetjük ki a Szegedi Borfesztivál programjait. Már most szólunk: Zabos Regina és Fésűs Ádám is velünk pörög ma a Széchenyi téren. Öveket becsatolni, indul a szerda, mi pedig szállítjuk a legfontosabb napindító infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Erik, Alexandra, Alexa, Erika, Kamilla, Klaudia és Szandra nevű Szeged365 olvasónak!

ÉRDEKESSÉGEK SZERDÁRA

Érdekességekkel is készültünk mára, hiszen ma van:

  • a Múzeumi Világnapja. A Múzeumok Nemzetközi Tanácsának 1977 májusában Moszkvában megtartott XI. konferenciáján határozták el ünneplését. 1978. május 18-án tartották meg először.
  • Szent Erik, Svédország patrónusának ünnepe. Szent Erik svéd király vezette be a kereszténységet országában. A svédek szemében Szent Erik a győzelem jelképe is.
  • Valamint a ma van az internet (egyik) világnapja is. A Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére, az internet világnapját a távközlés világnapját követő napon tartják. 1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okmányt. Ennek emlékére 1968 óta tartják a Távközlési Világnapot.

NAPSÜTÉS ÉS 22 FOK

A kissé záporos kedd után szerdán már sok napsütésre számíthatunk Szegeden. Kezdetben még a felhők ugyan megzavarhatják a napsütést, de szerencsére csapadékra már nincs kilátás. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a szél is megélénkül ezen a napon, amit olykor erős lökések kísérhetnek. Hajnalban 4 és 14, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

ZABOS REGINA ÉS FÉSŰS ÁDÁM PÖRÖG MA SZEGEDEN

Folytatódik a Szegedi Borfesztivál, Zabos Regina, Fésűs Ádám, Szabó Ádám és a Rambling Blues – velük találkozhatsz ma este, ha kilátogatnál a Széchenyi térre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb