Közélet

“Ezek a napok az ünneplésről szólnak, de a munkát folytatjuk Szeged jövőjéért” – közös közleményben köszöntötték városunkat a Fidesz-KDNP képviselői

“Ezen a hétvégén Szeged Napját ünnepeljük. A járványos idők elmúltával van rá lehetőségünk és a Szegednek jutó fejlesztési források fényében van is rá okunk” – olvasható abban a sajtóközleményben, melyet a helyi Fidesz-KDNP képviselői fogalmaztak meg Szeged Napja alkalmából, és amit pénteken Haág Zalán juttatott el szerkesztőségünknek.

Mint írják, az elmúlt száz esztendőben sohasem érkezett annyi kormányzati támogatás városunkba, mint a mögöttünk hagyott években: “a szegedi klinikaépítések és -felújítások, a világszínvonalú sportfejlesztések, a kulturális és turisztikai beruházások, a közösségi közlekedés fejlesztése mind-mind az Orbán-kormány döntése nyomán, döntő mértékben állami forrásból valósultak meg és folytatódnak a következő években. De a kormány támogatásával sikerült több száz munkahelyet létrehozni és több ezret megőrizni városunkban – ezt a munkát is folytatnunk kell” – tették hozzá.

EZEK A NAPOK AZ ÜNNEPLÉSRŐL SZÓLNAK

“A Fidesz–KDNP szegedi képviselőiként – a városházán csakúgy, mint a parlamentben – a politikai szembenállás és sárdobálás helyett kértük és kérjük a Fidesz–KDNP-kormány támogatását városunknak, és ahogyan eddig, úgy ezután is meg fogjuk szavazni az Országgyűlésben és a Szegedi Közgyűlésben a város fejlődése érdekében szükséges javaslatokat, érkezzenek bármely politikai oldalról. Ezek a napok az ünneplésről szólnak, de a munkát folytatjuk Szeged jövőjéért, a szegedi emberek boldogulásáért, a helyben működő vállalkozások sikeréért” – áll az önkormányzati képviselő által kiküldött sajtóközleményben.

Szeged napját hagyományosan május 21-én ünnepeljük, Szeged 1719-ben pont ezen a napon kapta vissza a szabad királyi város rangot, amelyet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozott a városunknak. A jeles nap kapcsán eddig csakis a Fidesz-KDNP-től kaptunk közleményt, amint bármelyik másik politikai párt szegedi szervezete küld ilyesmit, leközöljük. Szóval, drága politikusaink, ide várjuk: [email protected]!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb