Kikapcs

Isten éltessen, Szeged! Bődületes telt házzal pörgött a Presser-mentes, tűzijátékos LGT buli

Valamikor, 2015 környékén volt egy Szeged Napjára szervezett Quimby-koncert, nagyjából 10 ezres tömeggel a Dóm Téri Kavalkádon, amelyet követően az volt a mondás a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-nél, hogy annyian még sosem voltak egyszerre a fogadalmi templom előtti téren. Kiugrottunk a szombat esti tűzijátékra, egyben a Presser-mentes LGT koncertre és megállapítottuk, hogy a fenti tézis megdőlt.

A következő pár hónapban (vagy évben) már nem a 2015-ös Quimby-koncert lesz a hivatkozási alap, hanem a szombat esti Zenevonat az LGT sztárjaival. Szubjektív, de (szerintünk) ennyien még sosem voltak a Dóm téren.

LGT KONCERT, A PICI MEG SEHOL… NA ÉS?

Furcsa egy dolog az LGT-féle zenevonatosdi. Adott az 1971-ben alapított Locomotiv GT, röviden LGT (becézve Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású együttese, amely gyakorlatilag megszűnt 2016-ban.

2016. július 19-én Somló Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt, kicsivel később, szeptember 4-én Karácsony János, Presser Gábor és Solti János pedig hivatalosan is bejelentették, hogy az LGT ezután nem folytatja működését. Ennek dacára a mai napig fellép a “Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival” nevű formáció, amelyben Presser már nem énekel, Somló pedig, mint fentebb írtuk, már nem él (sajnos). A Presser és Somló mentes LGT elsőre kimondva úgy hat, mint egy labda nélküli focimeccs, a gyakorlatban viszont mégis működik. A dalokat ezúttal a Pa-Dö-Dö-s Falusi Mariann, az Ivan & The Parazol énekese, Vitáris Iván és a Roy és Ádám féle Roy énekelte, mögöttük az LGT megmaradt zenészeivel. Nagyjából 4-5 track-et hallgattunk végig (ezt követően szólított a kötelesség, vagyis, a haverjaink a Széchenyi térről), az összhatás abszolút minőségi volt, furcsa, de valahogy nem hiányzott a színpadról az Artisjus-guru (sic) Presser Gábor.

Ahogy elnéztük a tömeget, másnak sem.

TŰZIJÁTÉK, RÁADÁS, HERING-PARTY

A második napja pörgő (azóta már harmadik) Dóm Téri Kavalkád folytatta a 2019-ben bevált receptet, Szeged Napján este 8-kor indul egy nagykoncert, amit fél 10-kor megszakít egy tűzijáték, majd jön egy 20-25 perces ráadás. Remek koreográfia, bejött a Quimby-nél, a Wellhello-nál, Ruzsa Magdinál és a Honeybeast-nél is, most is működött, a tömeg nem ment “haza”, tényleg telt házzal ment a buli. A szervező Facebook oldalán 20 ezres tömegről írtak, hogy konkrétan mennyien voltunk, hivatalosan nem lehet tudni, a telt ház jelző azonban megkérdőjelezhetetlen.

Íme egy tűzijáték-videó a Szegedi Borozós blog jóvoltából, a Szeged365 Társalgó csoportból:

A 10 napos, boráztatta dzsembori ma este folytatódik, az utolsó nap programjait itt találod:

Fotók: Szegedi Borfesztivál, Szegedi Városkép és Piac

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb