Mindenmás

Napi pakk: laza 27 fok, Hídivásár, és a Szegedi Borfesztivál utolsó napja

El sem hisszük, de ma van a Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat utolsó napja. Ha még nem jártál a Hídivásáron, vagy kortyoltál el egy finom bort a Széchenyi téren, akkor ma még megteheted! Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, 27 fokkal zárjuk a hetet, és az év első nagyobb fesztiválját Szegeden. Kortyolj egy nagyot a kávédba, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Júlia, Rita, Julián, Juliána, Julianna, Renáta, és Zsüliett nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Szent Rita ünnepe! A kétségbeejtő helyzetbe került emberek, az anyák és a meddők védőszentje. Különösen nagy népszerűségnek örvend Itáliában.
  • 73 éve látta meg a napvilágot Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, közgazdász.
  • 52 éve született Naomi Campbell topmodell.

27 FOKKAL BÚCSÚZIK A SZEGED NAPJA ÜNNEPSÉGSOROZAT

Tökéletes fesztivál idő lesz ma, az égiek szeretik a várost, és a benne fesztiválozókat. Vasárnap folyamán Szegeden előreláthatólag napos száraz időnk lesz. Védjük a bőrünket mert a megszokottnál magasabb UV sugárzás lesz. A napközben várható csúcshőmérséklet 27 fok körül fog tetőzni. Élénk északnyugati szél fogja a meleget elviselhetőbbé tenni.

MA MÉG FORGALOMKORLÁTOZÁSRA SZÁMÍTHATSZ SZEGEDEN

Szombaton indult a Hídivásár a Belvárosban, így értelemszerűen lezárásra került ez a szakasz. Mint a Szegedi Borfesztivál-Szeged Napja Ünnepségsorozat közösségi oldalán írja, az alábbiak szerint alakul a forgalomkorlátozás a Belvárosban:

  • az Oskola utca lezárásra került május 19-én 24.00 órától május 23-án, várhatóan 04.00 óráig,
  • de a Belvárosi híd, a Híd utca, és a Széchenyi tér déli oldala is lezárásra került május 23-án reggelig, várhatóan hajnali 4 óráig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb