Mindenmás

Három év hat hónap szabadságvesztésre ítélték azt a szegedi férfit, aki vascsővel verte halálra felesége volt barátját

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a felesége volt élettársát bántalmazó férfi büntetésének súlyosítására tett indítványt – írja hétfői közleményében az ügyészség. Az ügyben a Szegedi Törvényszék járt el elsőfokú bíróságként, amely a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi és feleségének kapcsolata hosszabb ideje megromlott, egymással sűrűn veszekedtek. A férfi féltékenységére visszavezethetően 2020. július 5-én megnézte felesége mobiltelefonjának üzeneteit, melyek között volt a felesége korábbi élettársának, a sértettnek az üzenete is. A férfi emiatt a feleségét kérdőre vonta, aki egy üzenetet küldött volt élettársának. Ennek hatására a sértett megjelent a férfi és felesége ingatlanánál. A férfi és a sértett rövid szóváltást követően egymásra támadt, melynek során a férfi egy vascsővel nagy erővel a sértett fejére ütött. A sértett ennek hatására összeesett, a fejét az aszfaltburkolatba ütötte és elvesztette eszméletét. A sértett olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás és többszöri műtéti beavatkozás ellenére 2020 októberében életét vesztette – derült ki a közleményből.

SZIGORÚBB FELELŐSSÉGRE VONÁS INDOKOLT AZ ÜGYBEN

A Szegedi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mint kiderült, az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. A közleményből az is kiderült, hogy az ügyben feltárt súlyosító körülmények nyomatékára, különösen az emberek közötti személyes konfliktusokat erőszakkal rendező bűncselekmények nyugtalanító gyakoriságára figyelemmel szigorúbb felelősségre vonás indokolt, ezért az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb