Közélet

Novák Katalin aláírta, kedden hivatalosan is megalakulhat Magyarország új kormánya

Egy nap múlva hivatalosan is megalakul Magyarország új kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid beszédben mutatja majd be az ötödik kabinetjét, ezután a miniszterek leteszik az esküjüket. Az ehhez szükséges köztársasági elnöki aláírására sem kell már várni, hiszen Novák Katalin hétfőn megtette ezt, és elrendelte a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény kihirdetését.

Mint már tudjuk, az új kormánynak 14 minisztere lesz, köztük van Lázár János is. Ezek közül 11-en minisztériumot vezetnek majd, hárman pedig tárca nélküli miniszteri feladatot látnak majd el.

HIVATALOSAN IS MEGALAKUL MAGYARORSZÁG ÚJ KORMÁNYA

Az Áder Jánost május 10-én váltó Novák Katalin első köztársasági elnöki aláírására sem kell már várni: Magyarország első női, és egyben szegedi államfője hétfőn tette közzé hivatalos Facebook-oldalán, hogy ma aláírta, és el is rendelte a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény kihirdetését. “Azt remélem, hogy a világjárványokra, a biztonsági fenyegetésekre és a gazdasági kihívásokra adott megfelelő válaszok mellett jut, marad erő a további építkezésre is. Az új minisztériumok ezeket a célokat is segíthetik” – fogalmazott a posztban. A tervek szerint egyébként kedd délután az Országgyűlésben Novák Katalin köztársasági elnök rövid levelének ismertetése után Orbán Viktor hivatalosan is bemutatja majd új kabinetjét. A miniszterelnök rövid beszéde után a tárcavezetők leteszik az esküt, amivel hivatalosan is megalakul majd Magyarország új kormánya.

Forrás: hirado.hu, Index.hu, Novák Katalin (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb