Mindenmás

Szerdára virradóan ismét égzengésre ébredhetünk Szegeden: elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ zivatarveszély miatt

Szerdára virradóan ismét égzengésre ébredhetünk Szegeden. Az előrejelzések szerint a dunántúli és középső tájakon számíthatunk elsősorban záporokra, zivatarokra. Az OMSZ szerint a zivatartevékenység az este, és az éjszaka folyamán fokozatosan az ország középső és keleti területére helyeződik át, majd elhagyja az országot. A zivatarokat jégeső (1-3 cm), intenzív csapadékképződés (15-20 mm) és viharos széllökés (60-80 km/h) kísérheti.

Szerdán napközben napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, de a közeledő hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak. Egész nap többfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet Szegeden. Az OMSZ egyébként szerdára és csütörtökre is elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki a megyénkre zivatar veszélye miatt.

Csütörtökre megérkezik a hidegfront, de már kevés csapadékkal. Napközben a felhőátvonulások mellett többnyire napos idő várható, de olykor záporok is kialakulhatnak Szegeden. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb