Kikapcs

Rekordszámú látogató volt a Szegedi Hídivásáron – Mocselini Rudolf főszervezővel értékeltünk

Közel 200 kereskedővel és több tízezer vendéggel hasított a hétvégén a XX. Szegedi Hídivásár, mely látogatói számában minden eddigi rekordot megdöntött. A kézműves kiállítók portékái között mindenki megtalálhatta a neki kedveset, s maguk az árusok is elégedetten zárták a szombati és a vasárnapi rendezvényt, hiszen ők is hosszú ideje vártak már arra, hogy újra itt lehessenek és bemutatkozhassanak a kilátogató vendégeknek. A Szegedi Hídivásárt Mocselini Rudolf főszervezővel értékeltük.

KEVÉS IDŐ VOLT A SZERVEZÉSRE, DE SIKERÜLT EGY JÓ ÉS SZÍNVONALAS KIÁLLÍTÁST ÖSSZEHOZNI

Az év eleji bizonytalanságot követően, hogy a járványhelyzet miatti korlátozások egyáltalán lehetővé teszik – e a Szegedi Hídivásár megszervezését, sokkal kevesebb idő maradt a rendezvény árusainak összeállítására, de ahogy a főszervező elmondta, a hétvége tapasztalatai alapján ennek ellenére is sikerült egy jó és színvonalas kiállítást összehozni.

“VOLTAK AZÉRT KAKUKKFIÓKÁINK, AKIK NEM A MEGFELELŐ SZÍNVONALAT HOZTÁK”

“Bár nem mondom, hogy nem voltak kakukkfiókáink, akik nem a megfelelő színvonalat hozták” – árulta el Mocselini Rudolf, majd hozzátette, ennek alapvetően az volt az oka, hogy az elmúlt években a járvány ezt a műfajt kissé megcincálta, hiszen, akik ezt az életmódot folytatták, azoknak a Covid telejsen felborította a hétköznapi életüket, sokan feladták és kénytelenek voltak más munka után nézni. “Bízunk benne, hogy a jövőben a jó ötletek és a színvonalas kiállítók még többen visszatérnek” – fűzte hozzá a főszervező.

A MAGYAR KÉZMŰVESSÉG JELENTŐS ERŐT KÉPVISEL, NEKIK KELL LEHETŐSÉGEKET TEREMTENI, NEM AZ EGZOTIKUSNAK MONDOTT ÁLKÉZMŰVES TERMÉKEKNEK

“A hazai termékek segítése ebben a műfajban nagyon nagy szerepet játszik, hiszen a magyar kézművesség jelentős erőt képvisel és az esztétikai oldalát nézve nagyon színvonalas készítőket találhatunk az országban, rájuk mindenféleképpen vigyázni kell és inkább nekik teremtsünk lehetőségeket az egzotikusnak mondott álkézműves termékekkel szemben” – mondta el Mocselini Rudolf.

NAGY SIKERT ARATTAK AZ UTCAZENÉSZEK IS

Ez azonban cseppet sem csorbított az idei Hídivásáron uralkodó remek hangulaton, amit csak fokozott az utcazenészek egyedi performansza, fülbemászó dallamaikkal csak még több embert csábítottak a Belvárosi hídra.

A KÉZMŰVESEK LEGKÖZELEBB A TISZAI HALFESZTIVÁLRA ÉRKEZNEK SZEGEDEN

A kézműves árusok széles kínálatával legközelebb Szegeden, szeptember első hétvégéjén, a Tiszai Halfesztiválon találkozhat az érdeklődő közönség.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ MOCSELINI RUDOLF, FŐSZERVEZŐVEL

Fotók: Zombori József

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb