Szegedi Arcok

Idén is átadták a Vedres István-díjakat

Átadta a Vedres István-díjakat az elismerést alapító Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara, a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Dél-alföldi Urbanisztikai Egyesület – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerkesztőségünknek küldött közleményéből. Idén Aradi Vilmos, a Ferroép-Szer Kft. alapítója; Juratovics Aladár olajmérnök, szakokleveles közgazdász; továbbá Schulcz Péter okleveles építészmérnök, vezetőtervező.

Aradi Vilmos vállalkozása, a Ferroép-Szer Kft. 1998. tavaszán alakult meg vezetésével, mely azóta egy dinamikusan fejlődő, a piaci viszonyoknak megfelelően versenyképes kivitelező céggé fejlődött. A cég alapítása óta a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagja. 2018-ban Szeged legmodernebb és legnagyobb újépítésű lakóparkjának a Cédrus Ligetnek a teljes épületgépészeti kivitelezésén dolgoznak fia, Ádám irányításával. A díjazott tevékenysége során a legfőbb érték mindig is a magas szakmai színvonal, a vevők bizalmának elnyerése és megtartása volt. Aradi Vilmos 2009-ben Csongrád megyében – a Vállalkozók Országos Szövetségének döntése alapján- „Az év vállalkozója” címet is megkapta.

Juratovics Aladár olajmérnök, szakokleveles közgazdász, diplomáit a Miskolci Egyetem Bányamérnöki Karán és a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerezte. Az 1995-ben alapított Petrolterv Kft-nek kezdetektől fogva az ügyvezető igazgatója, ma már tulajdonosa is. Szakmai munkássága elsősorban a hazai olaj- és gázipari létesítmények tervezéséhez kapcsolódik. Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület munkájában 2005. óta vesz részt, szakmai munkájáért 2009-ben elismerésben részesült. A Magyar Mérnöki Kamarának a kezdetektől tagja. 2000-től 2017-ig a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara(CSMMK) jelölő bizottságának elnöke volt. 2014-ben a CSMMK Alkotói díjjal ismerte el mérnöki munkáját. Számos szakmai rendezvény, konferencia előadója és támogatója. Vezetői kvalitását mutatja, hogy a kezdetektől figyelemmel kíséri és segíti a fiatal mérnökök munkáját.

Schulcz Péter okleveles építészmérnök, vezetőtervező pályáját Budapesten a Tervezésfejlesztési és Típustervező Intézetben kezdte, majd a Makovecz Imre által fémjelzett MAKONA Tervező Kisszövetkezetnél folytatta. 1990-ben alapító társa volt a szegedi CARDO Építőipari, és Szolgáltató Kft-nek, ahol 2002-ig dolgozott, 1995-től magántervező, majd 2008-ban alapította meg a DPRS Építésziroda Kft-t, amelynek azóta is tulajdonosa és tervezője. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Zirc-re tervezett művelődési Ház, a hódmezővásárhelyi Levéltár bővítése, a szegedi Dózsa György utcai Parkolóház is. Ipari épületek építésében is részt vett, így például a kecskeméti csokoládégyár, a Szegedi Vízmű különböző épületei, a makói Contitech egyik üzemcsarnoka is az ő munkájának eredménye, de dolgozott a megújuló Tisza Gyöngye Disco-n is. Szakmai munkássága mellett közéleti tevékenysége is sokrétű. 2013-ban a Csongrád Megyei Építész Kamara elnökévé választották, 2017-től a Magyar Építész Kamara elnökségének a tagja. A Szeged Sportuszoda és a tervpályázata zsűrijében, Széchenyi tér rekonstrukciója országos tervpályázat zsűrijében is tevékenykedett. 2019-től pedig Kiskunfélegyháza főépítésze.

A díjról

A 2015-ben alapított Vedres István-díjjal az alapító szervezetek a kiemelkedő előd, Vedres István iránti megbecsülésüket igyekeznek kifejezni. Emellett így ismerik el a kortárs mérnökök és építészek legjobbjainak munkásságát, szakmai érdemeit, valamint Vedres szellemi örökségének méltó képviseletét. A díj egy 70 milliméter átmérőjű bronz emlékplakett, mely Vedres István képmását ábrázolja.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: body milk
'Fel a tetejéhez' gomb