Szegedi Arcok

A hétvége hőse: 8 éves szegedi kislány mentette meg egy idős hölgy életét Tarjánban

Egy 8 éves, szegedi kislány hősies helytállása miatt értek ki időben a mentők egy idős hölgyhöz, aki szombaton súlyos sérüléseket szenvedett Tarjánban. Az esetről az alábbi Facebook posztban számoltak be az illetékesek.

Szombaton egy kislány hősies bátorságának köszönhetően menekült meg egy idős hölgy, aki megszédült és lebucskázott egy tarjáni lakóház lépcsőin, amelynek következtében súlyos sérüléseket szerzett. A megmentő angyal egy 8 éves kislány képében jelent meg, aki a magatehetetlen, erősen vérző hölgy látványa ellenére is erős maradt és rohant szólni az apukájának, így időben érkezett a mentő és időben eltudták látni a sérültet.

A poszt szövegét változtatás nélkül idézzük:

“Amikor otthonából kilépve Éva néni ma reggel elindult, hogy a szokásos apróságokon kívül gyógyszereit is beszerezze, még nem sejthette, hogy ez a szombat a legkevésbé sem lesz átlagos a számára… Pedig egy ideig minden rendben volt- szépen, és korához képest gyorsan is haladt, sietve haza, talán azért, hogy a szombati ebédet idejében elkészíthesse. Azonban amikor visszatért harmadik emeleti lakásának ajtajába, egy pillanatra megszédült és magatehetetlenül zuhant 9 lépcsőfoknyit lefelé.

A szerencsétlenséget senki sem hallotta meg,

Éva nénire pedig vészjósló, súlyos csend telepedett. Az Úr azonban nem feledkezett meg róla… Éva nénire hamarosan egy 8 éves kislány talált rá, akit kissé sokkolt a fordulóban fekvő hölgy látványa, főleg, hogy a lépcső, valamint a fal csupa vér volt- az idős asszony feje csúnyán megsérült. A kislány azonban erőt vett magán, hogy apukájához rohanva zihálva mondhassa: nagy a baj, segítség kell… Így tudtunk Éva nénihez azonnal mentőt riasztani, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legjobb kezekbe kerülhessen… Ezúton szeretnénk megköszönni az Országos Mentőszolgálat kiérkező munkatársainak elképesztő hozzáállását, akik Éva néni ellátása mellett Luca megnyugtatására, elismerésére is szántak energiát. Egyszerűen fantasztikusak vagytok! Éva néni már biztos kezekben van, egy kislány pedig egy életre megtanulta, hogy segíteni nem pusztán jó- hanem a legjobb dolog a világon. Mérhetetlenül büszkék vagyunk Rád!”

Úgy tudjuk, a megmentett szegedi hölgy állapota azóta stabilizálódott.

A hősiesség nem kor, vagy méretfüggő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb