Mindenmás

Nemcsak Szegeden élnek igazi hősök: segélyhívás helyett, inkább átsétált személyesen a szomszédos mentőállomásra egy rosszul lévő orosházi férfi

Nemcsak Szegeden élnek igazi hősök. Hétfő reggel Orosházán egy 55 év körüli férfi erős mellkasi fájdalomra ébredt, és mivel a mentőállomás szomszédságában lakik, úgy gondolta, hogy segélyhívás helyett inkább átsétál az életmenőkhöz, írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Az esetkocsi éppen egy helyszínről tért vissza, mesélte posztjában az Országos Mentőszolgálat, amikor meghallották, hogy valaki csenget. A férfit azonnal megvizsgálták a mentősök és megállapították, hogy szívinfarktusa van. A gyors ellátást követően a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, ahol azonnal további életmentő beavatkozásokon esett át. 

SZEGEDEN A HŐSÖK KÖZTÜNK ÉLNEK: 8 ÉVES KISLÁNY MENTETTE MEG EGY IDŐS HÖLGY ÉLETÉT TARJÁNBAN

Egy 8 éves, szegedi kislány hősies helytállása miatt értek ki időben a mentők egy idős hölgyhöz, aki szombaton súlyos sérüléseket szenvedett Tarjánban. Az esetről az alábbi Facebook posztban számoltak be az illetékesek.

Forrás: Országos Mentőszolgálat FB oldal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb