Sport

Világsztárt igazolt a szegedi Tisza Squash SE

Az I. osztályú fallabda csapatbajnokság mindent eldöntő napjára készülő Tisza Squash SE hatalmas erősítést jelentett be: a szegedi együttes leigazolta az Európa-bajnok, a világranglistán 19. helyen álló Raphael Kandrát, akivel a cél egyértelműen a csapat összességében harmadik bajnoki aranyérmének megszerzése, írta a klub közleményében.

A SZEGEDI EGYÜTTES EBBEN A SZEZONBAN HAT MÉRKŐZÉST KÖVETŐEN VERETLENÜL VEZETI A TABELLÁT

Raphael Kandrával erősített a Tisza Squash SE az I. osztályú fallabda csapatbajnokság utolsó körére. A szegedi együttes csupa saját nevelésű játékossal (Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Vas Máté, Kiss Dániel, Hódi György, Benedek Kristóf) szerepelt eddig a szezonban, hat mérkőzést követően veretlenül vezetik a tabellát, a megszerezhető 18 pontból 17-et gyűjtöttek be.

Az utolsó játéknapon, június 11-én, szombaton a City Squash Clubban az utolsó három meccs következik, ezeken dől el a bajnoki arany sorsa. Az ellenfelek a címvédő City Squash Club SE, a Squashberek SE és a Pro Squash Akadémia SE lesznek, ám a legnagyobb rivális a Victor-BLE Team, amely mindössze egy ponttal van lemaradva a szegediek mögött.

A CSAPAT A HARMADIK BAJNOKI CÍMÉRE HAJT

A csapat a harmadik bajnoki címére hajt – 2013-ban és 2015-ben szinte ugyanezzel a szegedi maggal értek fel a csúcsra. A siker érdekében igazi világsztárt szerződtettek a német Kandra személyében, aki 19. a világranglistán, 2019-ben pedig egyéni Európa-bajnok volt. Kandra az egyes pályán szerepel majd, az ellenfelei a legjobb magyar játékosok lesznek. A szegediek mellette leigazolták a horvát válogatott Martin Kegelt is, ám az ő játéka kérdőjeles.

“Először versenyzem majd Magyarországon, és őszintén mondom, nagyon várom a megmérettetést. Szegedet ismerem korábbról, ezért is örültem, hogy megkeresett a szegedi együttes. Az egyes pályán biztos, hogy kemény meccsek várnak rám, remélem, hogy a legjobbamat tudom nyújtani. Különösen izgalmas lesz a magyar bajnok Farkas Balázs elleni összecsapás: edzettünk már együtt, remek játékos, alig várom, hogy élesben is összecsapjunk” – fogalmazott Raphael Kandra.

EZ LEHET AZ EGYESÜLET VALAHA VOLT LEGEREDMÉNYESEBB SZEZONJA

A 2021–2022-es idény érdekessége, hogy márciusban a Tisza SE tollaslabdacsapata sorozatban harmadszor lett bajnok a magyar I. osztályban – melléjük zárkózhatnak fel a fallabdázók, ami az egyesület valaha volt legeredményesebb szezonját jelentené csapatszinten.

Forrás: Tisza Squash SE 

Fotók: Facebook/Raphael Kanda

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb