Mindenmás

Halakat csonkítottak meg az egyik szegedi horgásztavon

Halakat csonkítottak meg az egyik szegedi horgásztavon, olvasható a Hír TV cikkében. Mint írták, az eset Szeged Baktó városrészében található BABOHE-horgásztavon vagy ahogy többen ismerik, a baktói bojlis tónál történt.

A szándékos csonkítás nyomait az egyik horgász vette észre, aki a fogásairól készített fényképeket. Akkor tűnt fel neki, hogy az egyik amurnak hiányzik egy darab a farokuszonyából. Az esettel kapcsolatban a Babohe Baktói Bojlis Horgász Egyesület Facebook-oldalán közölte, a tónál éjjellátós kamerák vannak, vissza fogják nézni, ki tehette és fel fogják jelenteni az illetőt állatkínzásért.

A JELENSÉG ELŐSZÖR A DUNÁNTÚLON ÜTÖTTE FEL A FEJÉT

A posztban arról is írtak, hogy még több olyan éjjellátós kamerát fognak beszerezni, ami korlátlan adatrögzítésre képes. „Ez a jelenség először a Dunántúlon ütötte fel a fejét, és szörnyülködve látjuk, elért az Alföldre is” – fogalmaztak a posztban arra a jelenségre utalva, hogy egyesek „megjelölik” a halakat, megcsonkítják vagy valami alakzatot vésnek rájuk. 

ÚJ SZABÁLYOKAT FOGNAK BEVEZETNI

Mint írták, a tapasztaltak miatt új szabályokat fognak bevezetni, az új házirend szerkesztése már folyamatban van. „A tavon hamarosan drasztikus módosításokat kell véghezvinnünk” – írták. Egy változást már be is jelentettek: a vízben élő 1,5 méteres vizák miatt minden bizonnyal a halmatrac helyett bölcső lesz a követelmény. 

Forrás: hirtv.hu/Babohe Baktói Bojlis Horgász Egyesület (FB)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb