Mindenmás

Áll a tram-train forgalom, az ok: a MÁV szerint egy személyautó levitte a vasútvillamos tükrét (frissítve)

A Szeged állomásról Hódmezővásárhelyre 19:38-kor elindult 33032-es számú vasútvillamos Szeged, Anna-kút megállóhelynél várakozik helyszínelésre, mert egy személygépkocsi letörte a jármű tükrét – írta közleményében a MÁV. A Kossuth Lajos sugárút és Feketesas utca találkozásánál történt balesetről a Szegedi Közlekedési Társaság is hírt adott, mint írják,

  • Szeged vasútállomás – Anna kút között pótlóbuszok közlekednek,
  • az Európa liget – Anna kút között visszafordítják a forgalmat,
  • előreláthatólag 5-10 perces vonali késések várhatóak.

A MÁV arról írt, hogy a Hódmezővásárhelyről Szegedre tartó 33033-as számú vasútvillamos csak az Anna-kút megállóig közlekedik, majd onnan indul vissza Hódmezővásárhely felé 33032-es vonatként körülbelül 40 perc késéssel. A Hódmezővásárhely felől érkezőket az Anna-kút és a vasútállomás között pótlóbusz szállítja tovább.

FRISSÍTVE: EGY KICSIT HUNCUT VOLT A MÁV-KÖZLEMÉNY

Cikkünk megjelenését követően több szemtanú is ránk írt, a beszámolók alapján az derült ki, hogy – bár a MÁV szerint a személyautó törte le a tram-train tükrét – a valóságban a kocsi visszapillantója látta a találkozó kárát. Fordítva nehéz lett volna, tekintve, hogy a vasútvillamosnak nincs hagyományos tükre, kamerás megoldást használnak. Apró részlet, de fő a korrekt tájékoztatás, na. A Szeged365 olvasóitól azt is megtudtuk, hogy a másik fél egy kisebb méretű áruszállító volt, szerb rendszámmal.

Érkezett egy frissítés a vasúttársaságtól is, mint írják, a helyszínelést befejezték, további korlátozásokra nem kell számítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb