Sport

Egy igazi sportember: Bánhidi sérülése ellenére is kiállt az ősi rivális Veszprém ellen

A PICK Szeged rajongók meglepetésre Bánhidi Bencét nem csak benevezte, játszatta is Pastor mester a Veszprém elleni férfikézilabda bajnoki döntőn. Mindez azért nagy szó, mert a hónapok óta sérüléssel küzdő csapatkapitány még nem teljesen egészséges, viszont mint kiderült, mindenképpen játszani akart a rangadón. Az edzőjével, Juan Carlos Pastorral csütörtökön döntötték el, hogy másnap pályára lép.

A Telekom Veszprém 29-28-ra nyert a Pick Szeged otthonában a férfikézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén. Bánhidi Bence, a hónapok óta sérüléssel bajlódó világklasszis beálló kisebb meglepetésre vállalta a játékot.

“Nem vagyok százszázalékos állapotban, de a héten a csapattal edzettem, és tegnap dőlt el, hogy vállalni tudom a játékot” – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a szegediek kapitánya. Bánhidi hozzátette, hogy nem volt szép kézilabda, inkább küzdelem és harc volt a pályán. “Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert a kezünkben volt a meccs. Amit az elmúlt három-négy hónapban láthattuk, ez mai is így volt: sok ziccert és hétméterest hibáztunk. A következő héten fel kell készülnünk, 150 százalékot kell nyújtanunk a visszavágóra” – fogalmazott Bánhidi.

Az edzője, Juan Carlos Pastor az ő hősiességét is megemlítette, amikor a meccs végeredményét értékelte:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb