Közélet

Befutott az OMV válasza: nem tervezik töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban

Miután az OMV pénteken este közölte, hogy gond támadt a schwechati olajfinomítóban, elkezdődtek a találgatások, hogy a magyarországi és szlovákiai OMV kutakat ellátó finomítóban történtek miatt akár ideiglenesen be is kell zárni hazai töltőállomásokat. Az OMV szombaton közleményt adott ki, amelyben leszögezi, nem tervezi a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban, és mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében.

Az eredeti sztori:

A Technológiai és Innovációs Minisztérium (TIM) szombati közleménye:

Végül pedig az OMV levele, melyet a fentiek után küldtek a Blikknek:

“2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során.

Az esemény következtében hosszabb javítási munkálatokra számítunk, melynek pontos időtartamát jelenleg nem lehet megbecsülni. Az OMV munkatársai folyamatosan elemzik az üzemben bekövetkezett károkat és az ebből eredő lehetséges korlátozásokat a termelésben, illetve a termékellátásban.

A finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és kollégáink intenzíven vizsgálják a károkat kompenzáló további rövid távú műszaki megoldások lehetőségét. Az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására. Jelenleg is dolgozunk az OMV finomítói közötti és a saját tárolóhálózaton belüli új ellátási lehetőségeken. Ezzel párhuzamosan a partnereinkkel együtt további megoldásokat keresünk a helyzet enyhítésére. Mindezek az intézkedések a kész- és félkész termékeket érintik, és az ellátás biztonságának fenntartását szolgálják.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: สมัคร LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb