Mindenmás

Meghalt Alec John Such, a Bon Jovi magyar származású alapító-basszusgitárosa

Meghalt Alec John Such, a Bon Jovi alapító-basszusgitárosa, közölte vasárnap este a közösségi oldalán Jon Bon Jovi. Alec John Such, a Bon Jovi zenekar alapító tagja és basszusgitárosa 70 éves volt. Alec John Such apai ágon magyar felmenőkkel rendelkezett, eredeti neve Szűcs Elek János volt.

ÍGY BÚCSÚZOTT KÖZÖSSÉGI OLDALÁN AZ EGYKORI ZENÉSZTÁRSTÓL JON BON JOVI

„Megrendülve értesültünk arról, hogy kedves barátunk, Alec John Such elhunyt. Ő eredeti tag volt” – olvasható a bejegyzésben, amit Jon Bon Jovi osztott meg június 5-én a közösségi felületein. “A Bon Jovi alapító tagjaként Alec szerves része volt a zenekar megalakulásának. Őszintén szólva rajta keresztül találtunk egymásra. Tico (Torres) gyerekkori barátja volt, és ő hozta el Richie-t (Sambora), hogy lásson minket fellépni. Alec mindig is vad és élettel teli volt. Ezek a különleges emlékek ma egyszerre csalnak mosolyt az arcomra és könnyet a szemembe. Nagyon hiányozni fog nekünk” – írta az énekes posztjában.

SUCH ÚGY NYILATKOZOTT 2018-BAN, HALÁLÁIG SZERETNI FOGJA A BANDÁT

A Bon Jovi 1983-ban alakult New Jersey-ben, és olyan slágerei voltak, mint a „Livin’ On a Prayer” és a „Wanted Dead or Alive”. Such útjai 1994-ben elváltak a bandától, és később Hugh McDonald basszusgitáros váltotta fel. Az együttes akkor jött újra össze, amikor a Bon Jovit 2018-ban beiktatták a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. A beiktatási ceremónián Such szeretettel beszélt a bandatársaival töltött időről, azt mondta, haláláig szeretni fogja őket.

Forrás: index.hu/telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb