Kikapcs

Közel 400 ezren vettek részt a Csíksomlyói búcsún a Nemzeti Összetartozás Napján

Orbán Viktor miniszterelnök egy a Csíksomlyói búcsún készült képpel kívánt áldott Pünkösdöt Facebook oldalán. Közel 400 ezer ember vett részt június 4-én, a pünkösdvasárnap előtti szombaton a  zarándoklaton, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményén, amely az idén egybeesett a Nemzeti Összetartozás Napjával.

PONTOSAN 345 EZREN VETTEK RÉSZT A ZARÁNDOKLATON

Pontosan 345 ezren vettek részt a Csíksomlyói búcsún a nemzeti összetartozás napján, mondta el Potápi Árpád János, Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A pünkösd előtti szombaton tartott hagyományos zarándoklatot a világjárvány két éve után idén korlátozások nélkül rendezhették meg.

“A BÉKÉÉRT MEG KELL KÜZDENI”

Udvardy György érsek a ferences szerzetesek jelmondatára, a Pax et bonumra (Béke és jóság) építette prédikációját. Elmondta: “a béke Isten ajándéka, de a békét teremteni kell. Azt, hogy boldogok a békességben élők, a békességesek, úgy érthetjük helyesen, hogy boldogok, akik teremtik a békét” – értelmezte a bibliai tanítást. Hozzátette: a béketeremtés kockázattal is jár. Ferenc pápa 2019-ben Csíksomlyón mondott prédikációját idézve ugyanakkor hangsúlyozta: “aki kockáztat, azt az Isten nem hagyja magára. A békéért tehát kockáztatni kell, a békéért meg kell küzdeni”.

Forrás: MTI

Fotók: MTI/Veres Nándor

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein balance board
'Fel a tetejéhez' gomb