Mindenmás

Napi pakk: hidegfront hozhat ma záporokat és zivatarokat Szegedre, ma éjfélig érvényesek a májusi bérletek

Habár fázni ma sem fogunk Szegeden, záporokra és zivatarokra számíthatunk térségünkben, így érdemes az esernyőt is magaddal vinned, ha elindulsz otthonról. Ne felejtsd el, ma éjfélig érvényesek a májusi bérletek, holnaptól már csak a júniusival utazhatsz a szegedi közlekedési eszközökön. Kortyolj bele a kávédba egy nagyot és kezdd a mai napot is velünk, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Medárd, Ágnes, Vilmos, Tas, Ellák és Helga nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 155 éve, 1867 – ben megkoronázták I. Ferenc József királyt és Erzsébet királynét. A kiegyezés folyamatának befejezéseként történt a koronázás a Budavári Nagyboldogasszony templomban (Mátyás-templom), amivel együtt általános amnesztiát hirdettek az 1848-49-es szabadságharc emigránsai számára.
  • 1884. június 8-án, Szegeden megszületett Petri (Pick) Lajos szobrászművész.
  • Ma 87 éves Koltai János színész, rendező, a Madách Színház társulatának tagja (Szomszédokban ő játszotta Gábor Gábort).
Fotó: borsonline.hu

ESERNYŐ ELŐKERES: HIDEGFRONTTAL, ZÁPOROKKAL ÉS ZIVATAROKKAL ROBOGHAT BE A SZERDA SZEGEDRE

Hidegfronttal robog be a szerda Szegedre. Reggel még csak a Dunántúlon, majd napközben az ország többi területén is szépen lassan felhők gyűlnek az égre, és várhatóan elered az eső Szegeden is. Az előrejelzések szerint több hullámban eső, zápor, és zivatarok is kialakulhatnak, amelyek kiadósabb mennyiségű csapadékot hagyhatnak hátra. Fázni még így sem fogunk, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

MA ÉJFÉLIG ÉRVÉNYESEK A MÁJUSI BÉRLETEK SZEGEDEN

Mint az SZKT közösségi oldalán is olvasható, Szegeden a helyi közösségi közlekedésben a 2022. május havi bérletek (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes) érvényességi idejét 2022. június 08. 24:00 óráig meghosszabbította az SZKT Szegedi Közlekedési Társaság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb