KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: hatalmas gépszörnyeteg foglalta be a Dóm teret, így daruzták a helyére a Szegedi Szabadtéri Játékok elemeit

Látványos fázisába érkezett a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszínének építése, ugyanis kedd kora délután egy hatalmas daru gördült be a Fogadalmi templom előtti térre, mely segítségével szédítő magasságban emelték a helyükre a szükséges elemeket a szakemberek.

60 TONNÁS GÉPSZÖRNYETEGGEL FOLYIK A MUNKA

A művelet során pontosan a Szegedi Szabadtéri Játékok hangosítását, világítását és színpadi elemeit daruzták fel a szakemberek. A daruzást végző Bujdigép Kft. ügyvezetőjétől, Bujdosó Józseftől megtudtuk, egy 60 tonnás monstrumra volt szükség a grandiózus feladat végrehajtásához. Mint mondta, ehhez beálltak a hatalmas gépszörnyeteggel a nézőtér és a színpad közé, így tudták feldaruzni a különböző elemeket.

HÁROM HÉT ALATT ÉPÜL FEL A SEMMIBŐL A DÓM TÉRI HELYSZÍN

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója korábban elmondta, a színpadot és a nézőteret három hét alatt építik fel a semmiből, és június végén már itt próbálják a fesztivál Dóm téri nyitódarabját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló, Szabadság, szerelem című táncszínjátékát. A július 1-jén és 2-án látható, a magyar néptánc és népzene hagyományait felvonultató kortárs darabot Zsuráfszky Zoltán rendezi – mondta a színész rendező.

A látványos munka alatt Magyar Andor kollégánk is a helyszínen tartózkodott és meg is örökítette nektek, hogyan dolgoztak a szédítő magasságban a szakemberek.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb