Sport

Amikor a szegediek összefognak: 635 ezret gyűjtöttek össze a Kolonics György Alapítványnak az MVM Szeged VE sportolói

635 ezer forintot gyűjtött össze az MVM Szeged Vízisport Egyesület a Kolonics György Alapítvány ösztöndíjalapjába – jelentette be Petrovics Kálmán klubigazgató és Kárász Anna olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok magyar kajakozó csütörtök reggel egy élő Facebook videóban. A szegediek összefogásával összegyűlt adományt a legendás versenyző nevét viselő Kolonics György Alapítványnak juttatják el, amely már hatodik éve biztosítja a Jövő Reménységei ösztöndíjat.

Június 4-én lett volna 50 éves a kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György, aki néhány héttel a 2008-as pekingi játékok előtt hunyt el. A róla elnevezett alapítvány példát mutat a tehetséggondozásból és ez a mai rohanó világban óriási érték – írta posztjában az MVM Szeged VE. A szomorú évforduló apropóján a szegedi kajak-kenus család közreműködésével 500.000.- forint összegyűjtése lett volna a cél, ezt sikerült ma reggelre túlszárnyalni.

Az alapítvány az elmúlt öt évben több szegedi tehetséget is felkarolt, többek között a nemrég tragikusan fiatalon elhunyt Csanki Márkot is.

A Kolonics György Alapítvány eddigi szegedi díjazottjai:

  • 2017: Molnár Csenge
  • 2018: Zombori Dominik
  • 2019: Csanki Márk, Csorba Zsófia
  • 2020: Ozsgyáni Bence
  • 2021: Csanki Márk, Csorba Zsófia, Molnár Csanád

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb