Sport

“Nem ez az élet rendje” – megszólalt a 19 évesen elhunyt szegedi kenus édesanyja

Gyászol az MVM Szeged Vízisport Egyesület és a teljes magyar kajak-kenu társadalom: tragikus hirtelenséggel elhunyt a klub 19 éves ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa, Csanki Márk. A fiatalember abban a vétlen kocsiban ült, amelyik egy balesetet akart elkerülni Inárcsnál péntek este, de két autó is nekiütközött. A volánnál egy sporttársa, egyben a barátnője ült, aki válságos állapotban került kórházba.

A fiatalember édesanyjával a Blikk készített interjút.

“NEM EZ AZ ÉLET RENDJE”

“Nem ez az élet rendje, felfoghatatlan, hogy egy anya elveszíti a gyermekét”
– nyilatkozta a könnyeivel küszködve az elhunyt sportoló édesanyja, akit telefonon értek utol. Az autót vezető sporttárs szüleitől értesültek elsőként a balesetről.

“Hiába hívtuk a kórházat, azt felelték, Márkot nem vitték be. Amikor a mentőket elértem és azt válaszolták, sajnos…, már tudtam, hogy valami nagy baj történt. Azt éreztem, teljesen üres vagyok, értelmét veszti az életem. Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé” – mondta a gyászoló édesanya.

MÁRK BARÁTNŐJE, EGYBEN SPORTTÁRSA MÉG MINDIG VÁLSÁGOS ÁLLAPOTBAN VAN

A fehér autót vezető fiatal lány még mindig válságos állapotban van. Márk édesanyjától a lap megtudta, ugyan már nem altatják, de még nem közölték vele, hogy a barátja nem élte túl az ütközést. A fiatal kenus otthon élt a családjával Szegeden és az érettségire készült a Dugonics András Piarista Gimnáziumban.

A bátyja és a szintén kenus 17 éves öccse is összetörtek. “Ezentúl minden megmérettetésen érte fogok küzdeni. Szombaton még elindultam egy versenyen Győrben, de képtelen voltam végigmenni a 18 kilométeres távon. Előtte hajnali három óta csak sírtam, és ez teljesen kimerített” – tette hozzá Imre, az elhunyt szegedi versenyző kisebbik testvére.

Forrás: Blikk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb