Mindenmás

Napi pakk: 26 fokkal, záporokkal és Ünnepi Könyvhéttel érkezik a kis-péntek Szegedre

Van egy jó hírünk: ma már csütörtök van, vagyis indulhat a kispéntek Szegeden! Erre a napra, ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor kaphatunk egy kis záport is a nyakunkba, de legalább lesz miért felsétálni a Belvárosba, hiszen startol az Ünnepi Könyvhét a Dugonics téren. Kortyolj egy nagyot a kávédba, meghoztuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Félix, Annabell, Annabella, Annamária és Előd nevű olvasónknak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 61 éve született Michael J. Fox amerikai színész (Vissza a jövőbe trilógia),
  • 59 éve mindenki kedvenc kalóza, Johnny Depp (Ollókezű Edward, A Karib-tenger kalózai),
  • 52 éve pedig Miklósa Erika, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő.

ZÁPOROK TARKÍTHATJÁK A NAPOT

Hiába vártuk, szerdán napközben nem esett egy csepp eső sem Szegeden, de nagyon úgy néz ki, hogy csütörtökön már nem ússzuk meg. Az előrejelzések azt mutatják, hogy többfelé, többek között Szegeden is kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok, melyeket felhőszakadás, néhol jégeső kísérhet. Az Időkép szerint hosszabb napos időszakok keleten várhatók, így azért Szegedre is jut egy kis napsütés. Egész nap a mérséklet délkeleti szél lesz a jellemző. A csúcshőmérséklet 26 fok körül alakul városunkban.

STARTOL AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZEGEDEN

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harminc könyvkiadóval és folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket 93. Ünnepi Könyvhéten és a 21. Gyermekkönyvnapokon Szegeden. A megnyitót 16.30-kor tartják a Dugonics téren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb