KikapcsNem kategorizált

Hamarosan startol a 93. Ünnepi Könyvhét Szegeden: tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel készülnek

Tizenöt helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, harminc könyvkiadóval és folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket 93. Ünnepi Könyvhéten és a 21. Gyermekkönyvnapokon Szegeden – közölte csütörtökön Sikaláné Sánta Ildikó, a helyi rendezvényeket tizenöt éve szervező Somogyi-könyvtár igazgatója csütörtökön.

Az eseményről rendezett sajtótájékoztatón a szakember elmondta, bár a könyvhét megnyitóját csak június 9-én rendezik, a hónap közepéig tartó programok sora már egy héttel korábban elkezdődik: a Somogyi-könyvtár ráhangolódó programokat szervez középiskolások számára, más rendezvények mellett pedig pénteken mutatják be Szilasi László Tavaszi hadjárat című kötetét a könyvtár Dóm téri épületében.

A KÖNYVHETET JÚNIUS 9-ÉN DRAGOMÁN GYÖRGY NYITJA MEG

A Tisza-parti városban a rendezvények hagyományos központi színtere a Dugonics tér lesz, itt állnak majd a könyvkiadók sátrai és itt található a beszélgetések, színházi és zenei produkciók egyik fontos helyszínéül szolgáló színpad is. Az idei könyvhetet június 9-én délután Dragomán György nyitja meg, és ebből az alkalomból adják át az önkormányzat könyvkiadási támogatásait, és az év könyve díjat is. Júniusban zajlanak a Román nemzetiségi hónap eseményei Szegeden, a programsorozat ünnepélyes megnyitóját is a Dugonics téren rendezik. A Könyvhét szegedi programjainak vendége lesz itt mások mellett Temesi Ferenc, Egressy Zoltán, Kadarkai Endre, Fráter Erzsébet, Tisza Kata és Görög Ibolya is.
 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99live
'Fel a tetejéhez' gomb