Mindenmás

1500 négyzetméteren égett a hulladéktelep Felgyőn (frissítve)

Tűz ütött ki a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, a Csongrád-Csanád megyei település külterületén csütörtök későn este – közölte a katasztrófavédelem.

“Tömbösített kommunális szemét ég mintegy három-négy méter magasan és ötven méter hosszan” – írták, a lángokat a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat, a küzdelmet munkagép is segítette. A helyszínre később a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint egy hivatásos egység is kiérkezett Kistelekről.

Hajnal 4-re megakadályozták a tűz továbbterjedését, amely mintegy ezerötszáz négyzetméterre terjedt ki. Információink szerint cikkünk megírásának perceiben is zajlanak az utómunkálatok.

FRISSÍTVE (13:44): PÉNTEK DÉLUTÁN EGYRE SIKERÜLT TELJESEN ELOLTANI A TÜZET

A katasztrófavédelem délután egy óra környékén tett ki friss közleményt a tűzesetről. Mint írták, eloltották a lángokat Felgyő külterületén, ahol tűz ütött ki egy hulladéklerakóban. Mintegy ezerötszáz négyzetméterre terjedt ki a tűz, ahol tömbösített kommunális szemét égett. A csongrádi, a szentesi, a kisteleki és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a tüzet. A katasztrófavédelem mindezek mellett kiemelte azt is, hogy a munkálatokat három erőgép is segítette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb