Szegedi Arcok

“Nagyon szeretek sztereotípiákat rombolni” – exkluzív interjú a Konyhafőnök sándorfalvi versenyzőjével, Evelinnel, aki nemcsak főzni, hanem lőni is tud

Bárkányi Evelin sokoldalúsága már-már csodába illő. A sándorfalvi lány mindössze 24 éves, a Szegedi Tudományegyetemen tanul joghallgatóként, folyékonyan beszél kínaiul, élt kint egy évet Sanghajban, de megfordult az Amerikai Egyesült Államokban is, sőt katonai kiképzésen is részt vett Tiszaszigeten, műkörmösként is dolgozik, de a legtöbben mégis most ismerhették meg őt a Konyhafőnök című népszerű televíziós főzőshow-ban, ahol azonnal belopta magát a nézők szívébe. Nem mindennapi kalandos életéről Evelinnel beszélgettünk.

EVELIN A KÖZÉPISKOLÁBAN, NEGYEDIK NYELVKÉNT KEZDETT EL KÍNAIUL TANULNI

A sándorfalvi lány elárulta, mindig is vonzották az új dolgok, szeretne minél több mindent kipróbálni, hogy az élet különböző területein minél nagyobb tapasztalatot szerezhessen, amit egy napon átadhat a gyermekeinek. Eltökéltsége már egészen fiatalon megmutatkozott, hiszen már a középiskolában negyedik nyelvként elkezdett kínaiul tanulni. Ez akkor azért is volt nagy szó, mert egész Szegeden Evelin iskolájában, az Eötvös József Gimnáziumban volt csupán erre lehetőség. Majd, hogy elmélyítse tudását, egyetemistaként a Sanghaji Nemzetközi Egyetem kínai szakos hallgatójaként kint töltött egy évet.

“KÍNÁBAN MEGÉLTEM A MINDENNAPOK CSODÁJÁT”

Evelin elmesélte, Sanghajban nem indult könnyen az élete, hiszen az Amerikai Egyesült Államokból érkezett a kínai városba, ahol egy texasi gyermektábor konyháján dolgozott, s ez után nagyon éles váltás volt a Távol – Kelet egyik legnagyobb városa. Ráadásul, hiába volt meg már akkor a nyelvvizsgája, azt tapasztalta, hogy hiába beszél folyékonyan kínaiul, sem őt nem értik, sem ő nem érti, amit a helyiek beszélnek. “Amikor már elkezdtem ott tanulni, akkor hirtelen kinyílt előttem Kína és meg tudtam már élni a mindennapok csodáját, hiszen ott tényleg mindennap egy csoda, szavakkal nehéz is leírni, milyen az a világ” – mesélte el Evelin, majd hozzátette, a legjobban az országot jellemző hihetetlen fejlettség nyűgözte le, ami mellett minden kis apró pillanatban megmutatkozott Kína többezer éves kultúrája.

A COVID IDEJÉN A SÁNDORFALVI LÁNY JELENTKEZETT KATONÁNAK

A Covid idején, mikor Evelin hazajött Kínából újabb nagy fába vágta a fejszéjét és jelentkezett katonának. Mint mondta, erre a pályára az vonzotta, hogy egy teljesen zárt és izgalmas világot ismerhet meg, ezért jelentkezett a képzésre Tiszaszigetre, ahol sikeres vizsgáját követően tartalékos katona lett. “Nagyon szeretek sztereotípiákat rombolni. A katonasággal is az volt a célom, hogy ledöntsem azt az előítéletet, hogy ez a pálya csak férfiaknak való” – árulta el Evelin, majd elmondta, nagyon élvezte azokat a kihívásokat, melyekkel ott szembe kellett néznie, de hiányzott neki a saját nőies oldala, ezért visszatért korábbi szakmájához a műkörömépítéshez, amit szintén magas fokon végez, 2021-ben két kategóriában is Magyar Kupa második helyezést ért el.

EVELIN RÁTERMETTSÉGÉT MOST A KONYHAFŐNÖKBEN BIZONYÍTJA

Jelenleg Evelin mindennapjait a Konyhafőnök kihívásai kötik le, ahol a döntő hetébe értünk, így az izgalmak már a tetőfokára hágnak, hiszen hamarosan kiderül, gasztronómiai tehetségével és sokoldalúságával ki érdemli ki a 2022-es Év Konyhafőnöke címet és az ezzel járó tízmillió forintos fődíjat. “Szerintem most már azért szemmel látható mindenkin, hogy nagyon – nagyon fáradtak vagyunk. Egyre nagyobb a tét, egyre közelebb vagyunk a végéhez” – mondta el Evelin, majd hozzátette, minden egyes pillanatát élvezi a műsornak, hiszen rengeteg új dolgot megtanulhatott, rengeteg új konyhai technológiát elsajátíthatott és nagyon sok új emberrel ismerkedhetett meg. Ahogy Evelin elárulta, azért is indult a megmérettetésen, hogy azt a pozitív üzenetet továbbítsa a fiatalok felé, hogy álmaik valóra válhatnak, bármi lehetséges, amit csak szeretnének elérni.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ BÁRKÁNYI EVELINNEL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket Bárkányi Evelinnel, melyből még többet megtudhatsz a sándorfalvi lány nem mindennapi életpályájáról és Konyhafőnökbeli élményeiről, valamint az is kiderül, hogyan képzeli el Evelin a jövőjét, ha megnyerné a főzőshow-t.

A képeket köszönjük Evelinnek!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: like this
'Fel a tetejéhez' gomb