Mindenmás

Napi pakk: berobban a kánikula Szegedre, ma született Zsigmond Vilmos, városunk díszpolgára

Strandpapucs, napszemcsi, rövidnadrág bekészít, igazi kánikula várható ma Szegeden, a nap legmelegebb óráiban akár 34 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála. Neves évforduló is fűződik a mai naphoz, ugyanis 92 éve Szegeden született Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas operatőr, aki 2004 óta városunk díszpolgára. Kortyolj bele a kávédba egy nagyot, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Jusztin, Ajtony, Jusztina, Ferenc, Péter és Aurélián nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 30 éve ez a nap a Független Magyarország Napja. Az 1956. évi forradalom és szabadságharc vértanúi 1958. június 16-ai kivégzésének, valamint a szovjet csapatok 1991. júniusi kivonulásának emlékére 1992 óta ünnepeljük a Független Magyarország Napját.
  • 137 éve, 1885 – ben megalapították a legrégebben megszakítás nélkül működő magyar sportegyesületet, az UTE labdarúgó-csapatát.
  • 92 éve, 1930. június 16-án Szegeden született Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, 2004 óta városunk díszpolgára.
Fotó: fidelio.hu

BEKÖSZÖNT A KÁNIKULA SZEGEDRE, ÁM ESTÉTŐL ELSZÓRTAN ZIVATAROKRA IS SZÁMÍTHATUNK

Csütörtökön napos-gomolyfelhős, meleg időre van kilátás Szegeden. Az esti órákban azonban északnyugat felől elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. A szél túlnyomórészt mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében feltámadhat. A reggel friss lesz, 10-18 fokig hűl le a levegő, délután 29-34 fok valószínű térségünkben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb