Sport

Hat századon múlt a világbajnoki elődöntő a szegedi Pádár Nikolettnek

Hat századon múlt a világbajnoki elődöntő – írja a HAÁSZ SZUE, miután versenyzőjük, Pádár Nikolett a 18. helyen végzett 200 méter gyorson a budapesti vb-n. A szegedi sellőlány a hétvégi kvartett-sikert követően most egyéniben is bizonyíthatott a Duna Arénában, nagyon kevés hiányzott a továbbjutáshoz, második számú tartalékként várja a folytatást.

“Így is jár a taps Nikinek, 16 évesen remekül helytállt a világelitben!” – posztolta ki a szegedi klub. Szerdán egyébként még szurkolhatunk neki, a 4×200 méteres gyorsváltóval döntőre esélyes.

“Az időnek örülök, hiszen délelőtt még nem sikerült 1:59-en belüli időt úsznom” – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak, még a végeredmény előtt. Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője arról beszélt, hogy Niki tizenhat esztendősen tizennyolcadik helyen végzett egy felnőtt világbajnokságon, ez egy nagyon szép eredmény ebben a korban. “A realitás az, hogy a középdöntő bravúr lett volna, de ettől alig maradt el. Nikinek nincs oka szégyenkezni, a világbajnoki mezőny második legjobb ifjúsági úszója volt” – értékelt a szegedi mester.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb