Mindenmás

Napi pakk: hidegfront hoz lehűlést Szegedre, ma van az év leghosszabb napja

Végre kicsit megenyhül az időjárás, keddre már visszaesik a hőmérséklet. Fázni még így se fogunk, hiszen marad a 30 fok és a napsütés, viszont a széllel számolnunk kell Szegeden. Még egy érdekesség is jutott mára, ugyanis ma van az év leghosszabb napja, vagyis a nyári napforduló. Főzd le a jó meleg kávét, mi pedig szolgáltatjuk mellé a legfrissebb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Alajos, Leila, Demetria, Lejla, Léla, Lujza és Olga nevű olvasónknak!

MA VAN A NYÁRI NAPFORDULÓ

Ebben az évben június 21-ére, azaz mára esik a nyári napforduló. Ezen a napon van tehát az évben a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjszaka. Innentől kezdve rövidülnek a nappalok egészen december 21-ig a téli napfordulóig. Születésnaposok is jutottak mára:

  • 69 éve látta meg a napvilágot Gergely Gábor többszörös bajnok asztaliteniszező,
  • valamint 49 éve Juliette Lewis amerikai színésznő (Alkonyattól pirkadatig; Született gyilkosok).

MÉRSÉKLŐDIK A MELEG KEDDRE

A nagykabátot azért még így sem kell elővenni, de 5-6 fokkal csökken majd a hőmérséklet keddre. Az előrejelzések szerint pár fokkal ugyan, de mérséklődik a meleg, délután pedig a 36 helyett 31 fokot mérhetünk Szegeden. Ezen a napon élénk, erős lesz északi-északnyugati szél is, ugyanakkor sok napsütésre számíthatunk. Reggel helyenként északkeleten és délen, késő délután, este nyugaton, délnyugaton fordulhat elő kevés zápor, egy-egy zivatar.

LÉGTÉRKORLÁTOZÁS ÉS MEGÁLLÁSI TILALOM A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁNÁL

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság légtérkorlátozást vezetett be a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Úszó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő vizes világbajnokság szegedi helyszíne közelében, vagyis a Tiszavirág Sportuszoda körül. Mindezek mellett megállási tilalom is van a sportközpont mellett:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb